November 11, 2018

10.11.2018: Донбаські "республіки" готові до проведення "виборів"

Донбаські "республіки" готові до проведення "виборів"
Донбаські "республіки" готові до проведення "виборів"
  • Донбаські "республіки" готові до проведення "виборів".
  • Під час боїв на Донбасі загинули ще 2 українських військових.
  • Волкер назвав нові санкції США визнанням повного контролю Росії над ситуацією в ОРДЛО.

В Україні

  • Депутат Кононенко, бізнес-партнер президента Порошенка, сподівається на прийняття Верховною Радою бюджету на наступний рік на початку грудня. Він стверджує, що зміни до Податкового кодексу, прийняті парламентом у першому читанні цього тижня, дозволять збільшити дохідну частину бюджету і реалізувати пропозиції президента.
  • Українська православна церква Московського патріархату вважає неможливим її перейменування на Російську православну церкву. Представник УПЦ МП архієпископ Климент стверджує, що ця назва з'явилася раніше, ніж виникла держава Україна.

Київ

  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що тарифи на опалення не можуть зрости більш ніж на 16%, і не бачить підстав для більшого зростання. Київська влада заявила, що тарифи на опалення зростуть майже на третину вже з 1 грудня.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок підриву на вибуховому пристрої під час зіткнення під Світлодарськом двоє українських військовослужбовців загинули, ще 2 – отримали поранення. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів на південній ділянці фронту, на Світлодарському виступі, в Попаснянському районі Луганської області. Захисників Мар'їнки було обстріляно кілька разів протягом доби зі стрілецької зброї і гранатометів.
    Бойовий безпілотник США Global Hawk провів розвідувальний політ уздовж всієї лінії фронту.
  • Влада "ЛНР" і "ДНР" заявила про готовність до проведення "виборів" "голів республік" і "парламентів", незважаючи на попередження голови СБУ Грицака про кримінальне покарання осіб, котрі братимуть участь у їх організації. Уряди західних держав засудили проведення "виборів"

Україна та світ

  • Міністр енергетики США Перрі під час візиту до Києва заявив, що низка держав ЄС, котрі беруть участь у російському проекті "Північний потік-2", мають розуміти його комерційну нежиттєздатність. За його словами, існують альтернативи російському газу для ЄС: поставки скрапленого газу із США, Трансадріатичний газопровід для транспортування газу з Каспійського регіону, а також будівництво LNG-терміналів у Болгарії, Польщі, Румунії та Хорватії.
  • Спецпредставник Держдепартаменту Волкер заявив, що нові санкції США вперше на офіційному рівні визнали, що Росія має повний контроль над ситуацією в "окремих районах Донецької і Луганської областей". Він підкреслив, що санкції буде посилено, якщо не буде досягнуто прогресу в деокупацію Криму і в реалізації Мінських домовленостей.


No comments:

Post a Comment