June 24, 2018

23.06.2018: Луценко прагне знищити департамент спецрозслідувань

Луценко прагне знищити департамент спецрозслідувань
Луценко прагне знищити департамент спецрозслідувань

  • Генпрокурор Луценко прагне знищити департамент спецрозслідувань у справах Майдану.
  • VISA та Приватбанк запустили пілотний проект біометричної оплати.

В Україні

  • Приватбанк і платіжна система VISA запустили пілотний проект з біометричної оплати покупок відбитком пальця.
  • Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи й Кавказу Маліж стверджує, що українська влада з 2008 р. вклала в підтримку держбанків більше $15,5 млрд, і ця сума може зрости. Маліж підкреслив, що сума не включає до себе рефінансування неплатоспроможних банків, які згодом було виведено з ринку та передано до Фонду гарантування вкладів фізосіб.
  • Апетити чиновників ростуть. Радник глави Укравтодору Кава заявив, що на капітальний ремонт доріг, що з'єднують населені пункти, потрібно виділити 2 трлн грн. Ще наприкінці року глава Укравтодору заявляв, що для такого ремонту вистачить 1 трлн грн.
  • Під час нападу невідомих на циганський табір у лісовому масиві на околиці Львова загинула одна людина, ще 4 – травмовано. Поліція затримала 7 нападників.

Київ

  • Мер Києва Кличко заявив, що місто та комунальне підприємство "Київтеплоенерго" не сплачуватимуть Нафтогазу борги компанії "Київенерго", що належить олігарху Ахметову. У столиці понад 3 тис. будинків залишаються без гарячої води через відмову Нафтогазу поставляти газ комунальному підприємству без оплати боргу. Кличко сподівається на реструктуризацію боргів і штрафів "Київенерго" протягом 6-10 років, загальна сума яких перевищує 1,2 млрд грн.

Війна

  • Протягом останньої доби окупанти посилили обстріли позицій українських військ із важкої артилерії і мінометів. Інтенсивні бойові дії йшли у районі траси Т-1303 "Бахмутка" та невідкритого КПВВ "Золоте" в Луганській області, а також на приморській ділянці фронту та Світлодарському виступі. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, протягом минулої доби поранено 5 українських військових. Спостерігачі місії ОБСЄ повідомили, що озброєні п'яні бійці "армії ДНР" змусили їх двічі проїхати замінованою ділянкою дороги у Петровському, що у 41 км на південь від Донецька, яке було визначено тристоронньої контактною групою 2016 року у Мінську як ділянка розведення військ

Україна й світ

  • Представник МВФ в Україні Люнгман позитивно оцінив призначення Кабміном наглядової ради Укрзалізниці та розраховує на прозоре призначення членів наглядових рад інших найбільших державних компаній.
  • МЗС Росії назвав резолюцію Генеральної асамблеї ООН про виведення російський військ і техніки із самопроголошеної Придністровської республіки "провокаційною та небезпечною". Проти резолюції виступив і проросійський президент Молдови Додон. Міністр закордонних справ України Клімкін підтримав територіальну цілісність Молдови та вважає, що Придністров'я має стати повноцінною частиною Молдови.
Тренди
  • Керівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Горбатюк повідомив про неодноразові спроби генпрокурора втрутитись до ходу слідства. Для того, щоб зупинити розслідування вбивств та інших злочинів під час подій на Майдані взимку 2013-2014 рр. керівництво Генпрокуратури почало "реорганізацію" департаменту із виведенням за штат всіх слідчих і зарахуванням нових співробітників, що призведе до уникнення відповідальності замовниками і та виконавцями злочинів.

No comments:

Post a Comment