September 29, 2014

28.09.2014 Укрвїна: Головні теми доби - Бойовики ДНР безперервно штурмують Донецький міжнародний аеропорт

На фоне видимого бездействия украинских властей боевики непрерывно штурмуют Донецкий международный аэропорт

Хроніка подій дня 28.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


На тлі видимої бездіяльності української влади бойовики безперервно штурмують Донецький міжнародний аеропорт, здійснюють напади на позиції української армії, обстрілюють житлові квартали міст і руйнують інфаструктуру на захоплених ними територіях. У Харкові українські активісти знесли пам'ятник Леніну.

В Україні

  • У Харкові на мітинг на підтримку соборності України вийшло близько 8 тисяч осіб. Мітинг закінчився знесенням пам'ятника Леніну на центральній площі міста.
  • Керівництво партії регіонів готує звернення до Конституційного суду з вимогою скасування закону "Про очищення влади" (люстрації) і сподівається залучити до процесу депутатів - членів КПУ.
  • Президент Порошенко в інтерв'ю телеканалу "1+1" заявив, що Україна Маріуполь не здасть, у законі про особливий порядок місцевого самоврядування про федералізацію не йдеться, а в Донбасі не буде зони замороженого конфлікту, як у Придністров'ї чи Абхазії.

Київ

  • Новопризначений директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Дихне повідомив, що, незважаючи на фінансові труднощі та скасування великої кількості авіарейсів, масового скорочення персоналу аеропорту не планується, а аеропорт залишиться в держвласності.

Театр воєнних дій

  • Весь день бойовики ДНР люто штурмують Донецький міжнародний аеропорт, утримуваний українськими військовими. У місті не припиняються сильні перестрілки, снаряди падають у житлові квартали, виникла пожежа на заводі "Точмаш", з якого обстрілювався Донецький аеропорт.
    Масованому обстрілу також піддавалися Авдіївка, що перебуває під контролем української армії, і Макіївка.
    За останню добу кількість артилерійських обстрілів українських позицій і населених пунктів бойовиками істотно зросла. Губернатор Луганської області Москаль спростував інформацію про відведення бойовиків від лінії протистояння.
    В Алчевську терористи оголосили комендантську годину і загальну мобілізацію.
  • У Криму російська армія стягує до адміністративного кордону з Херсонською областю велику кількість бронетехніки.
  • Уздовж державного кордону з Україною вертольоти ВПС РФ здійснюють розвідувальні польоти .
  • За повідомленням ОБСЄ, в околицях Донецька було здійснено обмін полоненими, звільнено 30 українських військових.
  • За повідомленням Міненерго України, під контролем бойовиків перебуває більше ⅔ із 93 шахт Донбасу, 7 з них підірвано, решту переведено в режим підтримання життєдіяльності. Терористи грабують підприємства і вивозять вугілля на територію Росії.
  • На кордоні з Придністров'ям жителі Одеської області ударними темпами риють окопи та будують оборонні споруди після обстрілу блок-поста в прикордонній зоні.

Україна і світ

  • Міністр закордонних справ РФ Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg заявив, що в Донбасі на боці ДНР і ЛНР воює багато добровольців з числа росіян, хоча "в добровольчих батальйонах, фінансованих олігархами, служать найманці з інших країн".

Тренди


  • Аналітики The New York Times оцінюють події, що відбуваються в Україні, як капітуляцію перед Росією, а причиною поразок української армії і відсутності реформ вважають тотальну корупцію у вищих органах влади.

No comments:

Post a Comment