January 08, 2019

07.01.2019: Томос показали парафіянам і відвезуть назад до Стамбула


Томос показали парафіянам і відвезуть назад до Стамбула
Томос показали парафіянам і відвезуть назад до Стамбула
  • Томос показали парафіянам і відвезуть назад до Стамбула.
  • Біля берегів Туреччини затонуло російське судно, загинули 4 українських моряків.
  • Україну накрили снігопади.

В Україні

  • У Софійському соборі в Києві відбулася літургія за участю предстоятеля Православної церкви в Україні Єпіфанія і президента Порошенка, на якій було виставлено на загальний огляд томос про автокефалію. Після служби томос відправлять назад до Стамбула. Українські чиновники пояснюють це відсутністю на ньому підписів членів Синоду, який відбудеться через 2 дні.
  • Україну накрили снігопади. На багатьох трасах ускладнено рух, зафіксовано затримки в русі пасажирських поїздів. На окупованій території Донбасу також занесено снігом більшість трас, ускладнено проїзд транспорту до пунктів пропуску. За повідомленням Украероруху, аеропорти Києва працюють у штатному режимі, у Львові затримано виліт низки рейсів.

Війна

  • На Донбасі сталися зіткнення з використанням стрілецької зброї і гранатометів в околицях Станиці Луганської, Золотого, на Світлодарському виступі, в районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь і в Павлополі на приморській ділянці фронту. Внаслідок бойових дій поранено українського військовослужбовця.

Україна і світ

  • Поблизу берегів Туреччини затонуло судно під панамським прапором, котре перевозило вугілля з російського порту Азов в Азовському морі. Внаслідок аварії загинуло 4 моряків – громадян України і один азербайджанець. На думку чиновників Міністерства у справах тимчасово окупованих територій, судно могло перевозити вугілля, незаконно видобуте в ОРДЛО.
  • Українська влада направила позов до Європейського суду з прав людини з вимогою визнати незаконним захоплення українських моряків російським флотом у районі Керченської протоки 25 листопада 2018 р.

Тренди

  • Аналітики консалтингової компанії Eurasia Group поставили війну в Україні на 9 місце в списку глобальних ризиків. Головними факторами ризику вони вважають зародження глобальної кризи, проблеми в стосунках США і Китаю, кібервійну "без рукавичок", зростання популізму і євроскептицизму в Європі і проблеми у внутрішній політиці США. На думку Eurasia Group, у 2019 р. Путін навряд чи планує вторгнення в Україну, однак переконаний, що саме Росія має право визначати майбутнє України.

No comments:

Post a Comment