December 24, 2018

23.12.2018: В Україні відбулися вибори в 78 нових територіальних громадах

В Україні відбулися вибори в 78 нових територіальних громадах
В Україні відбулися вибори в 78 нових територіальних громадах

  • В Україні відбулися вибори в 78 нових територіальних громадах.
  • Порошенко підписав закон про надання статусу УБД ветеранам УПА та ОУН.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про надання ветеранам ОУН і УПА статусу учасників бойових дій.
  • В Україні відбулися вибори в 78 об'єднаних територіальних громадах 13 областей, іще в 45 громадах вибори перенесено у зв'язку із запровадженням воєнного стану.

Війна

  • У зоні бойових дій на Донбасі окупанти всього один раз порушили режим припинення вогню: в Пісках під Донецьком позиції українських військ було обстріляно зі стрілецької зброї і гранатометів. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • Газпром повідомив, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" триває згідно з графіком, уже укладено 370 км труб із 510 км, ведуться будівельні роботи на берегових ділянках у Росії і Німеччині.
  • Посольство США заявило, що влада країни уважно стежить за ситуацією в Азовському морі і Керченській протоці. Дипломати зазначили, що протидія законному транзиту України через Керченську протоку є порушенням міжнародного права, і закликали до стриманості України і Росії у відповідь на заяву секретаря РНБО Турчинова про намір знову відправити військові кораблі в Азовське море.
  • Генеральний секретар ОБСЄ Гремінгер не бачить перспектив на переговорах тристоронньої контактної групи в Мінську з мирного врегулювання на Донбасі. Він уважає, що Росія продовжить надання військової та економічної допомоги "республікам", і застеріг, що з конфлікту на Донбасі може розгорітися повномасштабна війна.
    На думку спецпредставника Держдепартаменту США Волкера, Росія шукає причин для ескалації агресії проти України. Раніше влада США вважала такий варіант малоймовірним. Волкер заявив, що в Заходу готова спільна відповідь на російську агресію - довгострокова стратегія посилення України.

No comments:

Post a Comment