December 17, 2018

16.12.2018: Порошенко розповів про свій внесок у створення об'єднаної православної церкви

Порошенко розповів про свій внесок у створення об'єднаної православної церкви
Порошенко розповів про свій внесок у створення ПЦУ

  • Порошенко розповів про свій внесок у створення об'єднаної православної церкви.
  • Німеччина не збирається відмовлятися від реалізації "Північного потоку-2".

В Україні

  • Президент Порошенко провів прес-конференцію, на якій розповів про свій внесок у створення об'єднаної православної церкви в Україні. Він заявив, що без його участі переговори про проведення об'єднавчого собору зайшли б у глухий кут.За його словами, Верховна Рада має затвердити на наступній сесії, в лютому, закон про зміни до Конституції, що закріплюють курс на вступ до ЄС і НАТО. Він також висловився за внесення змін до Конституції з фіксацією в ній прав кримськотатарського народу на автономію.
    На питання про роль проросійського політика Медведчука, кума президента РФ Путіна, в мінських переговорах, Порошенко підтвердив, що Медведчук фактично є представником Путіна, однак "із березня або квітня" не бере участі в зустрічах. За словами президента, Путін не хоче з ним спілкуватися, "оскільки йому нема чого сказати".
    Порошенко не відповів на питання, чи збирається балотуватися на президентських виборах.
  • Голова нової православної церкви в Україні митрополит Київський Єпіфаній повідомив, що органи управління новою церквою будуть сформовані протягом місяця або двох, а до отримання томосу про автокефалію ніяких різких дій проведено не буде.

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців. Позиції українських військ знову було обстріляно з мінометів у Кримському в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області і у Водяному - на приморській ділянці фронту. У Новолуганському, в районі Світлодарська, проти українських військових окупанти застосували БМП, перестрілки відбулися в околицях Донецька й Маріуполя, в районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь і у Волноваському районі.
  • Президент Порошенко стверджує, що воєнний стан буде подовжено тільки в разі прямого вторгнення військ РФ.

Україна та світ

  • Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив, що томос про автокефалію буде надано новообраному голові православної церкви в Україні Єпіфанію 6 січня.
  • Міністр економіки Німеччини Альтмайер підтвердив, що влада країни не збирається відмовлятися від реалізації будівництва газопроводу "Північний потік-2". Разом із тим він висловився за проведення переговорів із РФ, на яких мають бути враховані українські інтереси в транзиті російського газу.
  • На позачергових парламентських виборах у Вірменії конституційну більшість отримала партія прем'єр-міністра Пашиняна "Мій крок". У виборах узяли участь менше 50% виборців.
  • У Грузії відбулася інавгурація нового президента Зурабішвілі. Відтепер Грузія офіційно стала парламентською республікою, в якій президент виконує лише представницькі функції, при цьому є верховним головнокомандувачем. Поліція і "тітушки” влаштували провокації з метою не допустити активістів із опозиції в місця проведення церемонії.

No comments:

Post a Comment