December 15, 2018

14.12.2018: Депутат від Оппозиційного блоку Козак офіційно став власником групи телеканалів "112 Україна"

Козак офіційно став власником телеканалу "112 Україна"
Козак офіційно став власником телеканалу "112 Україна"

  • Соратник Медведчука Козак офіційно став власником групи телеканалів "112 Україна"
  • У Фастові в житловому будинку стався потужний вибух.
  • Печерський суд зняв арешт із рахунків фірм сина колишнього президента Януковича.

В Україні

  • У Фастові в п'ятиповерховому будинку стався сильний вибух, унаслідок якого було зруйновано 4 поверхи. Рятувальники знайшли тіла 2 загиблих. Київоблгаз спростовує версію про вибух газу як імовірну причину інциденту.
  • Херсонська облрада позбавила російську мову статусу регіональної.
  • Власником групи каналів "112 Україна" став депутат від "Опозиційного блоку" Козак, найближчий соратник проросійського політика Медведчука, кума президента РФ Путіна.
  • Печерський суд за останні 2 тижні зняв арешт із рахунків 26 компаній, які нібито належать синові колишнього президента Януковича. Правоохоронці підозрюють їх у відмиванні державних коштів. Однак, згідно з рішеннями судів, слідство не навело достатніх доказів причетності цих компаній до злочинів і колишнього президента.
  • Спекулянти розгойдували валютний ринок протягом усієї торговельної сесії, внаслідок чого Нацбанк установив довідковий курс на 3 коп. нижче, ніж у четвер, хоча до кінця сесії долар подорожчав. Банкіри не виключають ослаблення гривні в понеділок: 27,84 ₴/$ (-0,03 грн), 31,41 ₴/€ (-0,27 грн), 4,19 ₴/10 руб (-0,02 грн) .

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, на Донбасі внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів у районі Світлодарська й Попасної. Перестрілки із застосуванням зенітних установок, БМП, гранатометів і стрілецької зброї відбулися в околицях Донецька, у Волноваському районі та на приморській ділянці фронту.

Україна та світ

  • Патріарх РПЦ Кирило направив листи Папі Римському і в ООН, у яких поскаржився на тиск української влади на Московський патріархат і втручання держави в релігійні справи. Представники УПЦ МП заявили, що СБУ викрала одного з митрополитів і примусово доставила його в Київ на об'єднавчий собор, проте цю інформацію спростував сам митрополит. З усієї країни надходять повідомлення про підвезення працівників бюджетних організацій на мітинг до Києва, який відбудеться опівдні в суботу на Софіївській площі. Чиновники пропонують тим, хто приїхав, квитки, забезпечують транспортом та їжею. За неофіційними даними, для цього використовують бюджетні кошти Міністерства культури.
    Згідно з проектом статуту, голова нової православної церкви в Україні носитиме титул Митрополит Київський.
  • Єврокомісар із енергетики Шефчович запросив представників України й Росії до Брюсселя для проведення тристоронніх переговорів щодо постачання газу. Зустріч заплановано на січень.

Тренди

  • Міністерство енергетики пропонує майже в півтора рази підвищити норми споживання газу абонентами без лічильників, що призведе до різкого зростання витрат домогосподарств на комунальні послуги. Більшість газозбутових організацій контролює "Регіональна газова компанія", котра належить олігархові Фірташу.

No comments:

Post a Comment