December 10, 2018

09.12.2018: МВФ вирішуватиме питання кредитування України 18 грудня

МВФ вирішуватиме питання кредитування України 18 грудня
МВФ вирішуватиме питання кредитування України 18 грудня

  • МВФ буде вирішувати питання щодо нової програми кредитування України 18 грудня.
  • Порошенко звернувся до УПЦ МП із проханням про сприяння в поверненні військовополонених.
  • Патріарх РПЦ Кирило вважає неприпустимим створення єдиної православної церкви в Україні.

В Україні

  • Президент Порошенко звернувся до предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія з проханням посприяти поверненню українських моряків, захоплених у полон у Керченській протоці. УПЦ МП заявила, що веде переговори про повернення громадян України постійно, однак констатувала, що вони не мають результатів.
  • Видобуток вугілля на шахтах України продовжує скорочуватися. За 11 місяців поточного року він упав майже на 1,5 млн т (4,6%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі окупанти двічі обстріляли українські війська з мінометів: в Луганській області в околицях Попасної і в Новотошківському – на трасі Р-66 "Бахмутка", а зі стрілецької зброї і гранатометів - в Станиці Луганській, Авдіївці, в околицях Донецька і на приморській ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.
    Спостерігачі ОБСЄ зафіксували на окупованій території військову техніку поза місцями базування, а видання Defence Blog опублікувало супутникові знімки військової бази в російському Кам'янсько-Шахтинському, розташованому за 18 км від кордону з Україною. На знімку видно більше сотні танків, а також близько тисячі військових вантажівок і артилерійських систем.

Україна та світ

  • МВФ планує провести засідання для розгляду питання про прийняття нової програми кредитування stand-by і закриття незавершеної програми розширеного фінансування EFF, умови якої не виконала українська влада. Голова НБУ Смолій упевнений, що Україна отримає за новою програмою близько $2 млрд до кінця року. Смолій повідомив, що протягом наступних 2 років країна має заплатити за обслуговування і погашення зовнішнього боргу близько $12 млрд і без програми з МВФ Україна не матиме доступу до інших джерел фінансування.
  • На дострокових парламентських виборах у Вірменії перемагає партія в.о. прем'єр-міністра Пашиняна, який пішов у відставку для розпуску парламенту. За попередніми даними, його партія "Мій крок" матиме конституційну більшість. Явка на виборах склала менше 50%.
  • Патріарх РПЦ Кирило вважає неприпустимим надання автокефалії православній церкві в Україні. Він заявив, що "розкольники" намагаються "зламати церковне життя" і захопити храми й монастирі.

No comments:

Post a Comment