November 25, 2018

24.11.2018: Україна відзначила 85-ту річницю Голодомору

Україна відзначила 85-ту річницю Голодомору
Україна відзначила 85-ту річницю Голодомору
  • Україна відзначила 85-ту річницю Голодомору.
  • Аваков повідомив, що "Стіна" на кордоні з Росією готова на 47%.
  • УПЦ МП не збирається віддавати Почаївську лавру.

В Україні

  • Україна відзначила річницю Голодомору. Президент Порошенко закликав міжнародних партнерів підтримати декларацію ООН про Голодомор в Україні і поклав історичну відповідальність за геноцид на Росію. МЗС РФ заявило, що спроби української влади визнати Голодомор виключно геноцидом українського народу суперечить історичним фактам.
  • Міністр внутрішніх справ Аваков під час поїздки на кордон у Харківській області повідомив, що наразі виконано майже 47% робіт із облаштування інженерних споруд у межах проекту "Стіна". Разом із Аваковим "Стіну" відвідали депутат від "Народного фронту" Береза ​​й лідер партії Яценюк. Комітет виборців України назвав цю поїздку прихованою політичною рекламою колишнього прем'єр-міністра, який має намір висунути свою кандидатуру на посаду президента на виборах у наступному році. Голова Держприкордонслужби Цигикал повідомив, що проект "Стіна" продовжено до 2021 року у зв'язку з недофінансуванням. НАБУ веде слідство щодо розкрадання коштів на будівництво "Стіни", в серпні 2017 року було затримано 7 посадових осіб Держприкордонслужби та Чернігівського автодору, а також директора компанії, котра здійснювала будівельні роботи.
  • Директор "Укрзалізниці" з економіки та фінансів Рязанцев заявив, що протягом наступних 5 років держава має компенсувати з бюджету 111,4 млрд грн для покриття збитків від пасажирських перевезень, "виконання інших додаткових функцій", іще частину коштів має бути витрачено на капітальні інвестиції. У прийнятому бюджеті на 2019 рік такої компенсації не передбачено, і пасажирські перевезення знову дотуватимуться за рахунок вантажних.
  • УПЦ МП заявила, що чоловічий монастир і надалі користуватиметься комплексом споруд Почаївської лаври, незважаючи на рішення Мін'юсту про скасування реєстрації договору від 2003 року, оскільки, за словами начальника юридичного департаменту патріархату Бахова, права користування, придбані до 2013 року, не підлягають реєстрації. Офіційні особи Руської православної церкви заявили, що за допомогою автокефалії Константинопольський патріархат має намір повернути собі більш ніж 20 церковних споруд в Україні.

Київ

  • Жителі мікрорайону Куренівка перекривали дорогу у зв'язку з відсутністю в їхніх будинках опалення та гарячого водопостачання.

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу на Донбасі загинув іще один український військовослужбовець. Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ на трасі Р-66 "Бахмутка", в Новотошківському і Жолобку, а також на Світлодарській дузі. Командування повідомило про взяття під контроль населеного пункту Розсадки в районі траси Харків-Ростов неподалік від Світлодарська.

Україна та світ


  • Президент Латвії Вейоніс зустрівся в Києві з президентом Порошенком і обговорив із ним питання протидії гібридній агресії Росії. Латвійський президент заявив, що підтримує наміри України щодо вступу до НАТО і ЄС. 25 листопада Вейоніс відвідає Донбас.

No comments:

Post a Comment