November 21, 2018

20.11.2018: Власники "євроблях" провели масові акції по всій країні

Власники "євроблях" провели масові акції по всій країні
Власники "євроблях" провели масові акції по всій країні
  • Власники автомобілів на єврономерах провели масові акції на автомагістралях і в Києві.
  • Депутата Березкіна так і не позбавили недоторканності.
  • З "Опозиційного блоку" виключили Бойка й Льовочкіна.
  • Україна отримала рекордний урожай зернових за всю історію.
  • Тігіпко купив "Кузню на Рибальському" у президента Порошенка за $300 млн.

В Україні

  • У 56 населених пунктах, у тому числі в Києві, на найбільших автострадах Київ-Одеса, Київ-Чоп, а також поблизу пунктів пропуску на кордоні відбулися акції протесту власників автомобілів із іноземною реєстрацією, які вимагали скасування законів про розмитнення таких автомобілів, прийнятих без урахування пропозицій громадськості, зокрема, про скасування "коефіцієнта віку" в розрахунку акцизу. Поліція повідомила, що в Рівненській області один із учасників акції наїхав на начальника патрульної поліції, кількох протестувальників було затримано в Києві.
  • Верховна Рада не дала згоди на зняття недоторканності з депутата від групи "Воля народу" Березкіна, якого прокуратура звинувачує в розкраданні $20 млн із державного "Ощадбанку" через фіктивний кредит, оформлений на компанію, котра йому належить.
    Депутати з третьої спроби запустили процес внесення змін до Конституції про перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. Перейменування Дніпропетровської області на Січеславську не набрала достатньої кількості голосів.
    Фракція "Опозиційного блоку" виключила зі свого складу колишнього міністра палива та енергетики Бойка й власника телеканалу "Інтер" Льовочкіна. Головою фракції призначено депутата Новинського – бізнес-партнера олігарха Ахметова. Льовочкін назвав інцидент "політичними похоронами" Опозиційного блоку і заявив, що 23 члена фракції, що залишилися, підтримують чинного президента Порошенка.
  • Президент Порошенко призначив новим головою Черкаської облдержадміністрації Вельбівця, який очолює обласну раду.
  • На полігоні в Рівненській області під час навчань стався вибух, унаслідок якого отримав поранення військовослужбовець. Національна поліція однією з версій події назвала детонацію снаряду унаслідок службової халатності.
  • На щорічній зустрічі Європейської бізнес-асоціації президент Порошенко агітував за створення в Україні ринку землі сільгосппризначення, без якого, за його словами, неможливо говорити про якісний стрибок у розвитку України.
  • Прес-служба Мінфіну стверджує, що понад 68 тис. домогосподарств, які отримували субсидії, оформили їх незаконно, надавши недостовірні декларації, або субсідіанти отримують їх за кількома адресами. Чиновники стверджують, що їм вдалося запобігти неефективному використанню 5,9 млрд грн, а 46,5 млн грн – повернути до бюджету. За даними Держстату, загальна сума субсидій, призначених за 10 місяців 2018 року, склала 1,16 млрд грн, що втричі (на 2,3 млрд грн) менше суми, призначеної за аналогічний період 2017 року. Цього року субсидії призначено 3 млн 865,9 тис. домогосподарств, що на 52,6% менше, ніж за аналогічний період 2017 року.
  • Кабмін оцінив прихід від підвищення цін на газ в 2019 року в 9 млрд грн.
  • Мінагрополітики констатувало, що врожай зернових цього року перевищив історичний максимум 2016 року і склав 66,4 млн т. Приріст забезпечено за рахунок високого врожаю кукурудзи - близько 34,8 млн т. Міністерство очікує також рекордних врожаїв сої та соняшнику.
  • За повідомленнями ЗМІ, олігарх Тігіпко купив у президента Порошенка завод "Кузня на Рибальському" за $300 млн.
  • Торги на ринку пройшли відносно спокійно - після завершення розрахунків із бюджетом підприємства одразу починають скуповувати валюту, орієнтуючись на "локальне дно" дня, що не дозволяє гривні зміцнюватися: 27,76 ₴/$, 31,71 ₴/€ (-0, 02 грн), 4,23 ₴/10 руб (+0,03 грн). Міжбанківський ринок практично монополізовано десятьма найбільшими банками, в яких відкрито рахунки 50-70 найбільших клієнтів. Окрім того, більше половини ринку контролюють держбанки, що призводить до практично повного їх контролю на торгах. А слабкість і орієнтованість української економіки на продаж сировини призводить до глобальних катаклізмів при найменших коливаннях ціни основних експортних позицій.

Київ

  • Переможцем конкурсу на будівництво гілки метрополітену на житловий масив Виноградар став "Київметробуд". Чиновники мерії заявляють, що три нові станції введуть ув експлуатацію в 2021 році.

Війна

  • Упродовж минулої доби окупанти помітно знизили бойову активність – перестрілки сталися лише на 6 ділянках фронту: в районі трас Р-66 "Бахмутка" й Горлівка-Донецьк, а також у Пісках і поблизу Маріуполя. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Павлоградський суд подовжив на 2 місяці арешт бразильському бойовику Лусваргі, котрий воював на Донбасі проти України. Раніше його справу апеляційний суд повернув на новий розгляд.

Україна та світ

  • Міністр внутрішніх справ Великобританії Джавід уважає, що новим керівником Інтерполу має стати представник країни, в якій поважають права людини. Попереднього президента Інтерполу, громадянина Китаю Мен Хун Вея, було затримано владою цієї країни за підозрою в корупції. Міністр внутрішніх справ України Аваков пригрозив припиненням членства в організації в разі обрання її головою представника Росії.
  • Авіакомпанія-лоукостер Ryanair планує відкрити в 2019 році п'ять нових рейсів із Борисполя: в Афіни, на острів Пафос, в Манчестер, Софію, а з травня – ще й у Дублін.
  • США запровадили санкції проти 2 юридичних осіб та одного громадянина РФ за сприяння в поставках нафти з Ірану для уряду Сирії.

Тренди


  • Партія "Національний корпус" назвала кулуарним рішення націоналістичних організацій і партій про висунення єдиним кандидатом колишнього заступника голови Верховної Ради Кошулинського і вважає єдиним можливим кандидатом свого лідера – депутата Білецького, якого активно підтримує міністр внутрішніх справ Аваков.

No comments:

Post a Comment