November 16, 2018

15.11.2018: Порошенко наказав підключити тепло в Смілі

Порошенко наказав підключити тепло в Смілі
Порошенко наказав підключити тепло в Смілі
  • Порошенко наказав підключити тепло в Смілі.
  • МВФ не виключає надання Україні траншу кредиту stand-by до кінця 2018 р
  • Російські депутати погрожують закрити Азовське море для українських суден.
  • Рабинович відмовився балотуватися в президенти.

В Україні

  • Президент Порошенко наказав подати газ у Смілу, в якій влада оголосила надзвичайний стан і закрила шкільні та дошкільні навчальні заклади та лікарні. Нафтогаз відмовився підписувати з комунальним підприємством договір на поставку газу в опалювальний сезон, унаслідок чого місто залишилося без опалення. Борги перед Нафтогазом становлять близько 100 млн грн. У четвер група чиновників і держслужбовців узяла участь у позачерговій сесії міської ради Сміли для вирішення проблеми з теплопостачанням. Частину котелень все-таки було підключено, незважаючи на заперечення посадових осіб "Черкасигазу" про неможливість проведення робіт у нічний час і небезпеку подачі газу без перевірки мереж. Кабмін має намір надати міській владі короткостроковий кредит у 25 млн грн для розрахунків із Нафтогазом і розблокування початку опалювального сезону.
  • Кабмін надав право вибору громадянам, які мають пільги: вони можуть оформити субсидію або продовжувати користуватися пільгами протягом опалювального сезону.
  • Міністерство соціальної політики запропонувало перенести запровадження другого етапу пенсійної реформи (накопичувального рівня) на 1 січня 2020 р
  • Валютний ринок відчуває дефіцит гривні, яку Нацбанк пов'язує шляхом розміщення депозитних сертифікатів під рекордні 18,5% річних. Така ситуація призводить до поступового зміцнення курсу національної валюти і дозволяє НБУ поповнювати золотовалютні резерви: 27,77 ₴/$ (-0,07 грн), 31,40 ₴/€ (-0,05 грн), 4,17 ₴/10 руб (+0,07 грн). За оцінкою учасників торгів, у четвер НБУ зміг анонімно купити близько $ 10 млн через систему Matching.

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ на приморській ділянці фронту, під Горлівкою і в Попаснянському районі. Перестрілки зі стрілецької зброї відбулися в околицях Маріуполя, Авдіївки, Станиці Луганської, Донецька, поблизу КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь.

Україна та світ

  • Прес-секретар голови Держприкордонслужби Слободян повідомив, що Україна заарештувала або ввела обмеження щодо 15 суден, що заходили в порти окупованого Криму. У відповідь на цю заяву член комітету з оборони Ради Федерації РФ Клінцевіч пригрозив закриттям Керченської протоки для суден, що прямують в українські порти
  • Комітет Генеральної Асамблеї ООН ухвалив оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна". Проти проекту голосували Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія й низка інших країн. У документі міститься вимога до країн і міжнародних організацій називати Крим територією, тимчасово окупованою Російською Федерацією.
  • Президент РФ Путін після закінчення Східноазіатського саміту заявив про нездатність влади України вирішити проблему Донбасу. Прес-секретар президента України Цеголко назвав цю заяву втручанням у передвиборний процес в Україні, який іще навіть не почався.
  • У Вашингтоні міністр закордонних справ Клімкін обговорив зі спецпредставником Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкером питання, які буде винесено на засідання Комісії стратегічного партнерства Україна - США.
  • Чиновники МВФ не виключають надання першого траншу Україні за програмою stand-by до кінця поточного року за умови виконання українською владою всіх раніше висунутих умов: підвищення тарифів на газ та опалення і прийняття збалансованого бюджету.

Тренди


  • Депутат Рабинович, лідер "Опозиційної платформи "За життя", оголосив про відмову балотуватися на президентських виборах, що робить практично безальтернативним кандидатом від "опозиції" колишнього міністра палива й енергетики Бойка, який 14 листопада оголосив про вихід із "Опозиційного блоку". Про те, що Рабинович не збирався балотуватися, свідчить відсутність будь-якої політичної реклами його як кандидата на телеканалах і на білбордах.

No comments:

Post a Comment