November 15, 2018

14.11.2018: Кабмін заборонив відключення газу теплопостачальним підприємствам

Кабмін заборонив відключення газу теплопостачальним підприємствам
Кабмін заборонив відключення газу підприємствам ТКЕ
  • Кабмін заборонив відключення газу теплопостачальним підприємствам.
  • Уряд направив до Верховної Ради доопрацьований до 2 читання проект бюджету.
  • Антимонопольний комітет не визнав ДТЕК Ахметова монополістом.

В Україні

  • Кабмін передав до Верховної Ради доопрацьований до 2 читання проект бюджету на наступний рік. Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що уряд продовжує роботу з депутатами, щоби прийнятий бюджет був реалістичним і "не викликав кризи". Розгляд бюджету в 2 читанні заплановано на 22 листопада.
  • Міністр регіонального розвитку Зубко повідомив про прийняте рішення, яким заборонено відключення і обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період, впроваджено гарантії безперервної роботи теплопостачальних підприємств, а також врегульовано розрахунки підприємств теплокомуненерго і ТЕЦ із Нафтогазом за поставлений газ.
  • Антимонопольний комітет повідомив компанії ДТЕК олігарха Ахметова, що вона не є монополістом на енергетичному ринку і не зловживає монопольним становищем.
  • Асоціація правовласників і постачальників контенту повідомила, що з 1 січня істотно (на 15-40%) зросте ціна за користування кабельним телебаченням через підвищення плати за користування правами на інтелектуальну власність, збільшення заробітної плати й тарифів за електроенергію.
  • Колишній прес-секретар УПЦ МП протоієрей Коваленко повідомив, що об'єднавчий собор, на якому має бути оголошено про створення нової помісної української православної церкви, заплановано на 22 листопада.
  • Міністерство оборони виділило квартиру генералові Назарову, якого суд визнав винним у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 49 десантників і членів екіпажу військово-транспортного літака Іл-76 в Луганському аеропорту в червні 2014 року. Вся нерухомість генерала "випарувалася" перед винесенням судового рішення. Розгляд апеляції генерала в Дніпровському суді призупинено у зв'язку з розпуском колегії суддів, дата нового розгляду невідома.
  • Держстат констатував зниження темпів зростання ВВП за підсумками ІІІ кварталу до 2,8% по відношенню до аналогічного періоду 2017 г. При цьому в І кварталі зростання склало 3,1%, у ІІ – 3,8%. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами в січні-вересні 2018 року збільшилось на 61,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року і склало 6,47 млрд доларів, що, на думку низки економістів, може свідчити про виведення олігархами валюти з країни з використанням схем "сірого експорту" через власні офшорні фірми-"прокладки".
  • Ситуація на валютному ринку вкотре є стабільною при досить невеликому попиті на долар: банки й спекулянти вважають більш вигідним вкладення в ОВДП і депозитні сертифікати НБУ, які мають рекордну прибутковість у 18,5%. Тому навіть порівняно невеликі угоди в змозі змінити картину на біржі: 27,84 ₴/$ (-0,08 грн), 31,45 ₴/€ (+0,01 грн), 4,09 ₴/10 руб (-0 , 03 грн).

Київ

  • НКРЕ підвищила на 17% із 1 листопада сумарний тариф на водопостачання і каналізацію для жителів столиці до 19,5 грн/м3.
  • Агентство Moody's підвищило рейтинг Києва з Caa3 до Caa2 – з "великої ймовірності дефолту" до "вкрай спекулятивного" після успішної реструктуризації валютних боргів.
  • Київський метрополітен оголосив конкурс на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва гілки на житловий масив Троєщина.

Війна

  • Окупанти різко посилили інтенсивність і кількість обстрілів із мінометів: на Луганському напрямку – в районі Кримського, Щастя, Старого Айдара, а також у районі Горлівки. Перестрілки з використанням стрілецької зброї і гранатометів відбулися всією лінією фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій один український військовослужбовець дістав поранення.

Україна та світ


  • Росія подала апеляцію на рішення апеляційного суду Лондона у справі про "борг Януковича" в розмірі $3 млрд, який Україна отримала в 2013 р. Уряд Яценюка наклав мораторій на його виплату в грудні 2015 року, після чого російська влада подала до суду Лондона позов про повернення суми боргу й відсотків по ньому. Розгляд нової апеляційної скарги відбудеться не раніше літа 2019 р
  • Нацбанк повідомив про вихід на український ринок найбільшої у світі за кількістю випущених карт китайської платіжної системи UnionPay International.
  • МЗС Німеччини закликало українську владу закрити сайт "Миротворець", до бази даних якого недавно було внесено колишнього канцлера Шредера.

No comments:

Post a Comment