November 07, 2018

06.11.2018: Генпрокурор Луценко заявив, що подає у відставку

Генпрокурор Луценко заявив, що подає у відставку
Генпрокурор Луценко заявив, що подає у відставку
  • Генпрокурор Луценко заявив, що подає у відставку.
  • Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на активістів.
  • Росія не збирається відмовлятися від "виборів" в ОРДЛО 11 листопада.

В Україні

  • Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з 18 депутатів для розслідування нападів на Гандзюк та інших активістів. Її головою призначено позафракційного депутата Березу. Голова Національної поліції Князєв оприлюднив відеозапис зі свідченнями підозрюваних у нападі на Гандзюк і повідомив, що у слідства наразі є підозри в організації замаху на 12 осіб.
    Генеральний прокурор Луценко виступив перед депутатами парламенту і заявив про намір подати у відставку. Він стверджував, що тимчасову слідчу комісію створено задля піару депутатів і її робота буде неефективною. Луценко з трибуни образив депутатів від опозиції. "Рейтингове голосування" з питання звільнення генпрокурора, оголошене спікером Парубієм, набрало всього 38 голосів.
  • В.о. міністра фінансів Макарова заявила на засіданні профільного парламентського комітету, що введення податку на виведений капітал для всіх підприємств призведе до втрати надходжень до бюджету в розмірі 46,7 млрд грн. За її словами, це можна компенсувати або шляхом збільшення інших податків, або скороченням державних витрат.
  • Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала шістьох незалежних членів Громадської ради міжнародних експертів для призначення суддів Антикорупційного суду.
  • У Південному виникла пожежа на найбільшому олієжировому заводі, що належить компанії Delta Wilmar. Нею володіє сінгапурський бізнесмен Панда, найбільший постачальник пальмового масла на територію країн СНД.
  • Нацбанк опустив курс гривні нижче психологічної позначки в 28 грн/$ перед погашенням у середу виплат за гривневими облігаціями, велика частина коштів із яких, на думку фінансистів, потрапить на валютний ринок: 27,96 ₴/$ (-0,06 грн), 31,95 ₴/€ (+0,09 грн), 4,23 ₴/10 руб (-0,04 грн). За вівторок, за оцінкою банкірів, НБУ купив через систему Matching близько $30 млн.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Красногорівці, на околиці Донецька. Всією лінією фронту відбулися перестрілки низької інтенсивності з використанням стрілецької зброї і гранатометів. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.

Україна та світ


  • У США відбулися проміжні вибори до Конгресу, внаслідок яких Республіканська партія втратила більшість у нижній палаті парламенту, але зміцнила свою присутність у верхній – у Сенаті. Американські спецслужби стверджують, що закордонного втручання у вибори не зафіксували.
    Держдепартамент повідомив, що готовий запровадити "драконівський пакет" санкцій проти Росії у зв'язку з невиконанням нею вимог щодо скорочення хімічної зброї та бойових отруйних речовин після хімічної атаки в Солсбері, Великобританія. Точної дати запровадження санкцій не оголошено. Обмеження і заборони торкнуться практично всіх чутливих для Росії галузей промисловості, в тому числі військової, а також банківської сфери та транспорту, включаючи авіаперельоти між країнами. До Конгресу внесено законопроект, який автори назвали "санкціями з пекла", що передбачає заборону на операції найбільших російських банків і заморожування їхніх активів.
  • Прес-секретар російського президента Пєсков заявив, що вплив Москви на "керівництво" донбаських "республік" не безмежне, тому для влади РФ "дуже важливо, хто буде керувати ЛНР і ДНР". Представник України на переговорах у Мінську, заступник голови парламенту Геращенко заявила, що метою Росії є легалізація "виборів" на окупованій території Донбасу. Вона також заявила, що російська влада повністю заблокувала переговори про обмін заручниками й військовополоненими.
  • Найбільша в Японії платіжна система JCB висловила зацікавленість у роботі на українському ринку.
  • Під час візиту президента Порошенка до Туреччини було підписано контракт на поставку оперативно-тактичних БПЛА "Bayraktar TB2". На думку низки експертів, апарати такого типу неефективні в умовах війни на Донбасі, оскільки російські війська використовують там новітні засоби радіоелектронної боротьби.

No comments:

Post a Comment