November 05, 2018

04.11.2018: У лікарні померла активістка Гандзюк

У лікарні померла активістка Гандзюк
У лікарні померла активістка Гандзюк
  • У лікарні померла активістка Гандзюк.
  • Хуг не вважає Росію агресором на Донбасі.
  • Медведчук став головою політради партії "За життя".

В Україні

  • У лікарні померла активістка Гандзюк, на яку 31 липня було скоєно замах на вбивство. Невідомі облили її кислотою, що призвело до хімічного опіку майже половини тіла. При цьому лікарі назвали причиною смерті відрив тромбу.
    Біля будівлі Міністерства внутрішніх справ відбувся мітинг пам’яті про загиблу, учасники якого вимагали знайти й покарати виконавців і замовників злочину.
    Посол США Йованович і єврокомісар із політики сусідства та розширення Хан також закликали українську владу розслідувати замах і покарати винних.
    Незадовго до смерті Ганзюк записала відеозвернення, в якому заявила, що метою нападників було "виключити" її з громадської діяльності на кілька місяців.
    На смерть активістки відреагував президент Порошенко, який на відкритті українського консульства в турецькій Анталії висловив співчуття родичам загиблої і звернувся до правоохоронців з вимогою покарати винних. Лідер президентської гонки, голова партії "Батьківщина" Тимошенко назвала смерть активістки "вироком системі". Генеральний прокурор Луценко, своєю чергою, пообіцяв, що винні постануть перед судом. Він повідомив, що підозрюваного у вбивстві переведено в ізолятор СБУ, яка також проводить слідчі дії.
    Адвокат загиблої вважає, що передача справи до суду в нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.
  • Прес-секретар Київського патріархату архієпископ Зоря назвав "черговим московським інформаційним вкиданням" повідомлення в російських ЗМІ про нібито заборону Вселенського патріархату на участь предстоятеля УПЦ КП Філарета у виборах голови нової української помісної православної церкви.
  • Проросійського політика Медведчука, кума президента РФ Путіна, обрано головою політради партії депутата Рабиновича "За життя".
  • За інформацією видання FinClub, Україна повністю погасила облігації на суму в $ 725 млн, випущені в серпні, а кредитори отримали по них неймовірний за світовими мірками дохід у розмірі понад 17% річних у валюті.

Війна

  • Минулої доби бойова обстановка на Донбасі знову ускладнилася. У районі Золотого позиції українських військ було піддано багаторазовим обстрілам із мінометів. Окупанти також обстріляли з мінометів і стрілецької зброї захисників Авдіївки, Новотошківського й населених пунктів на приморській ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, українська армія зазнала втрат: один боєць загинув, іще чотирьох поранено.

Україна та світ


  • Колишній заступник голови місії ОБСЄ на Донбасі Хуг знову заявив, що Росія не є агресором, незважаючи на те, що спостерігачі місії неодноразово фіксували російських військовослужбовців ув "окремих районах Донецької і Луганської областей", а також спостерігали колони військової техніки, які перетинають неконтрольовану Україною ділянку кордону з Росією. Хуг заявив, що спілкувався з полоненими російськими військовими в Києві, і вони визнали, що воювали на Донбасі у складі підрозділів російських військ на ротаційній основі. Незважаючи на це, Хуг відмовився визнати причетність Росії до агресії.

No comments:

Post a Comment