October 30, 2018

29.10.2018: Агентство Fitch підтвердило рейтинг України на рівні "В"

Агентство Fitch підтвердило рейтинг України на рівні "В"
Агентство Fitch підтвердило рейтинг України на рівні "В"
  • Агентство Fitch підтвердило рейтинг України на рівні "В" зі стабільним прогнозом.
  • Рада Безпеки ООН збирається на позачергове засідання у зв'язку з "виборами" в ОРДЛО.

В Україні

  • Агентство Fitch підтвердило суверенний довгостроковий рейтинг дефолту України на рівні "В" зі стабільним прогнозом. На рейтинг країни, за твердженням Fitch, негативно впливають слабка зовнішня ліквідність, постійна потреба в зовнішньому фінансуванні, які пов'язані з погашенням держборгу і структурними слабкостями банківського сектору, а також внутрішньо- і зовнішньополітичні ризики.
  • Держстат повідомив про зменшення реальної заробітної плати у вересні на 1,2% в порівнянні з серпнем. Відомство стверджує, що в порівнянні з вереснем минулого року вона зросла на 12,7%.
  • Чиновники Нацбанку заявили, що відсудили у колишнього співвласника Приватбанку олігарха Коломойського близько 1 млрд грн. Загальна сума пред'явлених йому позовів складає 10 млрд грн.
  • Держказначейство почало виплату відшкодування ПДВ експортерам, проте ці кошти ще не встигли з'явитися на валютному ринку, що зумовило ситуативне перевищення пропозиції валюти над попитом і незначне зміцнення курсу гривні: 28,20 ₴/$ (-0,06 грн), 32,10 ₴/€ (+0,03 грн), 4,29 ₴/10 (-0,02 грн). За інформацією учасників торгів, Нацбанку вдалося поповнити золотовалютні резерви приблизно на $5 млн.

Війна

  • На Донбасі протягом минулої доби сталися перестрілки з використанням стрілецької зброї у Станиці Луганській, в околицях Авдіївки і Донецька, а також на трасі Донецьк-Маріуполь і на приморській ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час обстрілу отримав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • Рада Безпеки ООН збереться 30 жовтня на позачергове відкрите засідання у зв'язку з проведенням 11 листопада "виборів" на окупованій Росією території Донбасу.

Тренди


  • Партія Демократичний Альянс підтримала на президентських виборах мера Львова, лідера партії "Об'єднання Самопоміч" Садового. Виборчий штаб лідера партії "Громадянська позиція" Гриценка очолив колишній депутат Канівець. Гриценко відсторонив колишнього главу адміністрації президента Балогу від керівництва штабом у зв'язку з негативним до нього ставленням із боку пересічних членів партії. Садовий і Гриценко не виключають досягнення домовленості про висунення одного з них єдиним кандидатом від двох партій. Рішення буде прийнято в грудні або за місяць до дати виборів.

No comments:

Post a Comment