October 15, 2018

14.10.2018: У центрі Києва відбувся марш на честь дня створення УПА

У центрі Києва відбувся марш на честь дня створення УПА
У центрі Києва відбувся марш на честь дня створення УПА

  • У центрі Києва відбувся марш активістів націоналістичних рухів, присвячений Дню захисника України.
  • Тягнибок запропонував висунути кандидатом у президенти колишнього депутата Кошулинського.
  • Росія відпустила одного з моряків рибальського судна, захопленого в травні біля берегів Криму.

В Україні

  • Україна відсвяткувала день захисника. У центрі Києва відбувся марш націоналістів, присвячений дню УПА, в якому взяли участь понад 10 тис. осіб. Колона пройшла від пам'ятника Шевченкові до Європейської площі, де відбувся святковий концерт. Поліція повідомила, що під час маршу порушень порядку не зафіксовано. Під час маршу поліція запобігла спробі скинути з постаменту пам'ятник генералові Ватутіну в Маріїнському парку. На Майдані було затримано активіста партії "Свобода" Семеніхіна за спробу встановити військовий намет, а біля Києво-Печерської лаври поліція затримала близько сотні активістів, "із якими було проведено роз'яснювальні бесіди". Крім того, проросійський політик Медведчук заявив про напад невідомих на офіс організації "Український вибір".
  • Лідер партії "Свобода" Тягнибок заявив, що не збирається виставляти свою кандидатуру на президентських виборах, і запропонував висунути єдиним кандидатом від націоналістичних сил колишнього члена Верховної Ради Кошулинського, активного учасника подій на Майдані.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено 4 військовослужбовців. Позиції українських військ було обстріляно вздовж усієї лінії фронту, в тому числі з мінометів – на Світлодарському виступі і поблизу Маріуполя.

Україна та світ

  • Російська влада відпустила на похорон матері одного з моряків риболовецького судна ЯМК-0041, захопленого російською береговою охороною біля узбережжя Криму у травні цього року. У березні українські прикордонники затримали в Азовському морі траулер із Криму, котрий рибалив поблизу узбережжя, і незважаючи на дипломатичні зусилля РФ, його екіпаж так і не зміг залишити Україну. Російська уповноважена з прав людини Москалькова заявила, що українського моряка було відпущено “з міркувань гуманізму".
  • Лідери Британії та Франції наполягають на запровадженні нових санкцій проти російських громадян і компаній, що беруть участь у створенні і розповсюдженні хімічної зброї.

No comments:

Post a Comment