October 14, 2018

13.10.2018: Порошенко звільнив міністра Полторака з військової служби

Порошенко звільнив міністра Полторака з військової служби
Порошенко звільнив міністра Полторака з військової служби

  • Порошенко звільнив міністра Полторака з військової служби.
  • Клімкін засудив публікацію "Миротворцем" даних про угорське громадянство закарпатських чиновників.

В Україні

  • Президент Порошенко звільнив міністра оборони Полторака з військової служби, залишивши його керувати міністерством. Порошенко підкреслив, що звільнення не є покаранням або свідченням недоліків у роботі. Відповідно до закону про нацбезпеку, посаду міністра оборони з 1 січня 2019 р має обіймати цивільна особа.
  • На арсеналі боєприпасів ув Ічні поновилися вибухи – до кількох десятків на годину. При цьому місцева влада населених пунктів ув околицях військових складів почала підключати населенню газ, відключений після початку пожежі.
  • Укрзалізниця підвищує на 30-50% вартість користування своїми вагонами. Рішення набуде чинності через 30 днів після публікації в "Урядовому кур'єрі".

Війна

  • Минулої доби ситуація на Донбасі не змінилася, українські війська були обстріляні окупантами на багатьох ділянках фронту, в тому числі з мінометів. Під Авдіївкою окупанти застосували спеціальні боєприпаси – за оцінкою військових, це були фосфорні міни, заборонені Женевською конвенцією. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.
  • Міністерство соціальної політики готує новий порядок виплат пенсій пенсіонерам, котрі проживають на окупованій території. Причиною є рішення Верховного суду, який заборонив верифікацію – перевірки проживання і додатковий контроль. Заступник міністра Шамбір наполягає, що виплата пенсій на окупованій території неможлива, оскільки українські органи влади не мають туди доступу. Шамбір відкидає можливість виплати пенсій уповноваженим особам, оскільки, на його думку, в цьому випадку є шанс її неотримання пенсіонерами.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін засудив публікацію сайтом "Миротворець" даних про друге громадянство чиновників Закарпаття і пообіцяв не чинити перешкод призначенню нового посла Угорщини в Україні.
  • Посольство США вимагає від російської влади припинити постачати зброю та боєприпаси на окуповану територію Донбасу. Безпілотник місії ОБСЄ минулого тижня зафіксував  переміщення через неконтрольовану ділянку кордону колон військових вантажівок польовими дорогами поза офіційними пунктами пропуску.

No comments:

Post a Comment