October 08, 2018

07.10.2018: Із 8 жовтня на найбільших автострадах вводиться фіксація швидкості руху транспорту

Із 8 жовтня на найбільших автострадах вводиться фіксація швидкості руху транспорту
Із 8 жовтня на найбільших автострадах вводиться фіксація швидкості руху 

  • Із 8 жовтня на найбільших автострадах вводиться фіксація швидкості руху транспорту.
  • Міноборони опублікувало карту мінного забруднення Донбасу.
  • Громадянська мережа "Опора" обґрунтувала незаконність проведення закритого засідання ЦВК.

В Україні

  • Національна поліція повідомила про початок використання в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках найбільших автомагістралей України радарів точного вимірювання швидкості руху та ідентифікації автомобілів TruCam. У Києві їх буде використано на проспектах Бажана і Перемоги. Поліція стверджує, що радари будуть використані тільки в зоні дії знаків, що попереджають про їх використання, а на патрульних автомобілях будуть включені проблискові маячки. Протягом першого тижня радари будуть використані в тестовому режимі без накладення штрафів.
  • Громадянська мережа "Опора" оприлюднила обґрунтування незаконності проведення закритого засідання Центральної виборчої комісії, на якій було обрано її голову, без допуску представників преси і громадськості. Активісти заявили, що подібні дії комісії є порушенням європейських стандартів діяльності і створюють передумови для конфліктів під час виборчого процесу.

Київ

  • Заступник мера столиці Пантелєєв заявив, що опалення в місті включать тільки після того, як середньодобова температура протримається нижче 8 градусів більше 3 діб, щоби споживачі не платили за послугу, поки на вулиці тепло. Він також повідомив, що мирову угоду з Нафтогазом, яка передбачає виплату монополісту боргів компанії "Київенерго" олігарха Ахметова, потрібно зареєструвати в Господарському суді Києва – тільки після цього буде підписано договір Нафтогазу з комунальним підприємством "Київтеплонерго". Минулого тижня "Київтеплоенерго" купило в "Київенерго" автопарк для обслуговування тепломереж міста.

Війна

  • На Донбасі бої не припиняються на Світлодарському виступі і на приморській ділянці фронту, де окупанти обстріляли українські війська зі ствольної артилерії і мінометів. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися усією лінією фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців за минулу добу не було.
  • Міністерство оборони представило карту замінованих районів  Донбасу (неокупована територія). Крім ділянок, на яких відбувалися і відбуваються зараз бойові дії, мінні забруднення зафіксовано і на території, яка не була під контролем "бойовиків" і окупаційних військ у Мангушському, Волноваському, Нікольському районах, а також в околицях Добропілля (Донецька область) і на кордоні з Росією у Луганській області.

Україна та світ

  • У Санкт-Петербурзі (Росія) було затримано учасників демонстрації демонстрації, які в день народження президента Путіна пронесли по місту транспарант із побажанням йому довгих років в'язниці.
  • Проросійський політик Медведчук, член партії "За життя" і руху "Український вибір" в ефірі російського каналу ТВЦ заявив, що не вважає Росію агресором. Окрім того, він визнав, що щорічно відпочивав і відпочиває в окупованому Криму і продовжуватиме робити це й  надалі.

No comments:

Post a Comment