October 01, 2018

30.09.2018: Троє підлітків загинули поблизу лінії фронту внаслідок підриву на міні


Троє підлітків загинули поблизу лінії фронту внаслідок підриву на міні
Троє підлітків загинули поблизу лінії фронту внаслідок підриву на міні
  • Троє підлітків загинули поблизу лінії фронту внаслідок підриву на міні.
  • Порошенко звинуватив у брехні колишню чиновницю НАЗК Соломатіну й депутата Онищенка.
  • Верховний суд зобов'язав надати статус біженця казахській журналістці Ахмет.

В Україні

  • Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що очільника нової української помісної православної церкви буде обрано на об'єднавчому соборі, котрий відбудеться відразу ж після отримання томосу (дозволу на автокефалію) від вселенського патріарха Варфоломія.
  • Держстат повідомив про зростання в серпні середньої заробітної плати по країні до 8977 грн, а в порівнянні з серпнем минулого року зростання реальної зарплати, за твердженням чиновників, перевищило 15%.
  • Верховний суд зобов'язав відпустити казахську журналістку Ахмет і надати їй статус біженця. Опозиційна журналістка втекла з Казахстану в Україну, де її затримали в 2017 р за запитом Інтерполу. Адвокати Ахмет наполягали, що казахська влада переслідувала її з політичних мотивів, однак засуджено її було за кримінальною статтею.

Війна

  • Минулої доби ситуація на фронті загострилася, окупанти різко збільшили кількість обстрілів позицій українських військ, у тому числі зі ствольної артилерії, мінометів і протитанкових ракетних комплексів. Зіткнення відбулися на Світлодарському виступі, в Луганській області в районі траси Р-66 "Бахмутка", а також на південній ділянці фронту. Унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця. У Майорську, неподалік від контрольного пункту в'їзду-виїзду, отримала кульове поранення місцева жителька, неподалік від цього місця на окупованій території троє підлітків загинули і одного важко поранено внаслідок підриву на протипіхотній міні.
  • Судячи з професійно змонтованого відеоролика знищення ватажка "ДНР" Захарченка й негайної появи на місці події кореспондента російського пропагандистського каналу, вибух є спецоперацією спецслужб РФ, яким потрібно було поставити на місце керівника самопроголошеної "республіки" повністю підконтрольну людину.

Україна та світ

  • Російська "Новая газета" повідомила, що РФ висунула умовою повернення українського політв'язня Сенцова звільнення США російських громадян, засуджених за незаконну торгівлю зброєю і контрабанду наркотиків. Російські офіційні особи заявили, що нічого не знають про подібні пропозиції.
  • Канцлер Німеччини Меркель запропонувала створити Раду Безпеки ЄС "для формування нового порядку в питаннях зовнішньої політики і зміцнення її дієздатності", визнавши тим самим неефективність дій єврочиновників на міжнародній арені. Вона підкреслила, що принцип консенсусу часто шкідливий при винесенні найважливіших спільних рішень, наприклад, щодо санкцій проти Росії.

Тренди

  • Президент Порошенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN назвав Нацагентство з питань запобігання корупції "абсолютно незалежною структурою", звинуватив у брехні колишню співробітницю цього відомства Соломатіну, а у відповідь на звинувачення в корупції депутатом-утікачем Онищенком назвав його злочинцем. Наприкінці минулого року Соломатіна заявила, що чиновники Адміністрації президента чинили тиск на членів Агентства з метою продавлювання потрібних президентові і його оточенню рішень.

No comments:

Post a Comment