September 26, 2018

25.09.2018: Державіаслужба затвердила правила експлуатації БПЛА


Державіаслужба затвердила правила експлуатації БПЛА
Державіаслужба затвердила правила експлуатації БПЛА
  • Державіаслужба затвердила правила експлуатації БПЛА.
  • Порошенко в ООН закликав ввести миротворчу місію на Донбас.
  • На передовій вибухнув міномет "Молот".

В Україні

  • Аграрний олігарх Косюк, власник компанії "Миронівський хлібопродукт" (торгова марка "Наша ряба") купує в Словенії вертикально-інтегровану компанію з виробництва м'ясопродуктів. Підприємство Косюка є найбільшим одержувачем дотацій із бюджету на розвиток сільського господарства.
  • Державіаслужба прийняла правила експлуатації безпілотних літальних апаратів (дронів), якими їх вагу обмежено 20 кг, висоту польоту – 120 м, а в зоні прямої видимості оператора БПЛА – "без обмежень". Крім того, заборонено польоти дронів без попереднього узгодження з контролюючими органами над великими скупченнями людей, а також над місцями "щільної забудови", що означає фактичну заборону на їх використання для проведення аеророзвідки активістами маєтків чиновників і депутатів.
  • Синод УПЦ Московського патріархату вимагає, щоб екзархи (посланці) Вселенського Константинопольського патріарха Варфоломія залишили "канонічну територію" УПЦ МП
  • Апеляцію в Полтавському суді на закриття судового провадження проти мера Харкова Кернеса, звинуваченого разом із двома його охоронцями у викраденні й побитті активістів Євромайдану в 2014 р, перенесено на невизначений термін.
  • Нацбанк ввів в обіг нову банкноту номіналом 20 грн.
  • Виплати Держказначейством відшкодування ПДВ поки не почалися, тому пропозиція валюти на ринку була достатньою і навіть дозволила Нацбанку купити через систему Matching кілька мільйонів доларів: 28,06 ₴/$ (-0,05 грн), 33,05 ₴/€ (-0 , 05 грн), 4,26 ₴/10 (+0,01 грн).

Війна

  • Унаслідок бойових дій за минулу добу на Донбасі поранено 5 українських військовослужбовців. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбувалися уздовж всієї лінії фронту – від Азовського моря до Станиці Луганської, а на приморській ділянці, у Гнутовому, окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів. Двоє з постраждалих військовослужбовців отримали поранення внаслідок вибуху міномета "Молот" на передовій. Міністерство оборони стверджує, що вибух стався через неправильне зберігання або підготовку боєприпасу.

Україна та світ

  • Президент Порошенко взяв участь у дебатах на Генеральній Асамблеї ООН, де закликав країни-учасниці ввести миротворчу місію на Донбас. За його словами, місія може стати "вирішальним фактором припинення страждань українського народу".
  • Порошенко також провів зустріч із представниками української громади США, на якій висловив переконання в отриманні вже найближчим часом від Вселенського патріарха Варфоломія томосу (дозволу на автокефалію) Українською православною церквою
  • Президент Порошенко 27 вересня візьме участь у передачі США Україні двох кораблів берегової охорони типу "Island". Кораблі побудовано більше 40 років тому, проте вони зберегли свої бойові якості і можуть виходити в море навіть у сильний шторм.
  • Комерційний директор Нафтогазу Вітренко повідомив, що штрафні санкції за невиплату боргу Газпромом за рішенням Стокгольмського арбітражу досягли вже $110 млн.

Тренди

  • Прес-секретар президента Цеголко повідомив, що Порошенко продає свій завод "Кузня на Рибальському" "вітчизняному покупцеві". Операцію буде закрито після схвалення антимонопольним комітетом.
  • Згідно з аналітикою бізнес-агентства Bloomberg, український олігарх Ахметов знову стрімко багатіє. Після різкого падіння вартості його активів з $22 до $4 млрд в 2014 р, за останній рік його статки зросли майже на $2 млрд і досягають $6 млрд, незважаючи на втрату "націоналізованих" "республіками" вугільних і металургійних підприємств на окупованій території Донбасу. Більшість вітчизняних експертів пов'язує зростання його статків із преференціями, наданими державними регулюючими органами, і автоматичним відшкодуванням ПДВ його підприємствам після того, як у 2014-2015 р більшу частину їхніх боргових зобов'язань було викуплено інвестиційною компанією ICU, яка обслуговує президента Порошенка.

No comments:

Post a Comment