September 25, 2018

24.09.2018: Волкер назвав країни, котрі готові взяти участь у миротворчій місії на Донбасі

Волкер назвав країни, котрі готові взяти участь у миротворчій місії

  • Волкер назвав країни, котрі готові взяти участь у миротворчій місії на Донбасі.
  • Державний Укрексімбанк отримав рефінансування майже на 3 млрд грн.
  • НАБУ розслідує купівлю Укразалізницею локомотивів General Electric.

В Україні

  • Президент Енергоатому Недашковський на засіданні профільного комітету парламенту піддав різкій критиці новий склад Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) і назвав корупційною формулу розрахунку вартості вугілля "Роттердам +".
    Члени НКРЕКП пропонують "удосконалити" норму про оголошення рішень, прибравши обов'язкову вимогу про їх публікацію в офіційній газеті "Урядовий кур'єр".
  • Детективи НАБУ отримали доступ до документів Укрексімбанку в ході розслідування про передачу американських локомотивів General Electric в фінансовий лізинг Укрзалізниці.
  • Окружний адмінсуд Києва визнав "соціальною рекламою" ролики на телебаченні, що транслювалися на підтримку генпрокурора Луценка в 2017 р.
  • Мінфін повідомив про скорочення в серпні держборгу на 1,14% до $74,9 млрд, з початку року зниження склало 1,9%. Майже 44% держборгу номіновано в доларах США, 30% – в гривні, 16% – в спеціальних правах кредитування МВФ (SDR) і близько 9% – в євро.
  • Приватбанк виплатив родині Суркісів 1 млрд грн як відшкодування вкладів до статутного капіталу, капіталізованих під час націоналізації в 2016 р.
  • Державний Укрексімбанк отримав найбільше за цей рік рефінансування на 3 місяці в розмірі 2,9 млрд грн з відсотковою ставкою 20% річних під заставу ОВДП.
  • Торги на міжбанківському ринку пройшли спокійно, курс гривні незначно знизився: 28,11 ₴/$ (+0,05 грн), 33,10 ₴/€ (+0,10 грн), 4,25 ₴/10 (+0 , 01 грн).

Війна

  • На Донбасі ні на день не припиняються зіткнення на південній ділянці фронту в районі Маріуполя, в околицях Горлівки і в Луганській області – в районі Кримського поблизу траси Р-66 "Бахмутка", по всій лінії фронту відбулися спорадичні перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил, за минулу добу втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Спецпредставник Держдепартаменту з урегулювання в Україні Волкер стверджує, що США володіють повною інформацією про структуру та склад російських військ на Донбасі. Він повідомив про переговори щодо миротворчої місіі ООН в регіоні і про намір Туреччини, Білорусі, Австрії, Фінляндії, Швеції та Сербії брати участь у ній. Волкер назвав цей список "хорошим діапазоном держав", частину яких відносять до сфери впливу Росії, а решту Росія вважає частиною військових сил Заходу. На думку Волкера, це створює "відчуття балансу" і може стати основою для компромісу. Він підкреслив, що миротворчі сили повинні бути розгорнуті на всій території конфлікту. Міністр закордонних справ Клімкін повідомив, що Україна спільно з західними партнерами підготували ​​резолюцію про миротворчу місію ООН на Донбасі, яка включає три компоненти: миротворчі війська, поліцейські підрозділи і міжнародна адміністрація. Президент Порошенко прибув на сесію Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорк, де візьме участь у дебатах із проблеми врегулювання "конфлікту в східній Україні", а також проведе двосторонні зустрічі з лідерами низки країн, а також представниками ділових кіл США. Порошенко назвав "окозамилюванням" пропозицію президента РФ Путіна про розташування миротворчих сил на Донбасі тільки навколо "лінії розмежування", а не по всій території окупованих "окремих районів Донецької та Луганської областей".

Тренди

  • Голова парламентської фракції "Блоку Порошенка" Герасимов уважає фейком наявність у президента підприємств і активів у Росії і заявив, що Севастопольський морський завод давно "націоналізовано", а Липецька кондитерська фабрика – закрита. 40 депутатів підписали звернення до Порошенка, в якому вимагають проведення відкритої зустрічі чи прес-конференції за участю всіх політичних сил, на якій президент повинен у прямому ефірі основних телеканалів відповісти на звинувачення у зловживанні владою і наявності бізнесу в Росії.

No comments:

Post a Comment