September 10, 2018

09.09.2018: Геращенко оголосила про запуск системи глушіння телерадіосигналу з ОРДЛО


Геращенко оголосила про запуск системи глушіння телерадіосигналу з ОРДЛО
  • Геращенко оголосила про запуск системи глушіння радіо- і телесигналу "Серпанок" на прифронтових територіях.
  • "ДНР" з 11 вересня почне "командно-штабні навчання" за участю 4 тис. військових.

В Україні

  • В Умань на святкування єврейського нового року з Ізраїлю прибули майже 30 тис. хасидів.
  • Депутат від "Народного фронту" Тетерук вніс до Верховної Ради законопроект про посилення відповідальності за виробництво і розповсюдження дитячої порнографії. Низка експертів і громадських активістів стверджують, що документ розширює права правоохоронних органів з перевірки комп'ютерів як приватних осіб, так і організацій та може стати засобом тиску на бізнес і окремих громадян.

Війна

  • Згідно з офіційним повідомленням зведеної операції об'єднаних сил, за минулу добу окупанти двічі обстріляли з мінометів позиції українських військ поблизу Маріуполя - у Водяному та Лебединському, перестрілки з використанням стрілецької зброї та озброєння БМП відбулися по всій лінії фронту. Втрат серед українських військових на Донбасі не було.
    З 11 вересня в "ДНР" будуть проводитися "командно-штабні навчання" за участю 4 тис. військових і понад 300 одиниць військової техніки.
  • Заступник голови Верховної Ради Геращенко планує внести до парламенту законопроект про "цивільне розмінування", в тому числі і в "сірій зоні". Крім того, Геращенко оголосила про запуск системи глушіння телесигналу з окупованих територій "Серпанок" і стверджує, що мовлення FM-радіостанцій також заблоковано.

Україна та світ

  • Білорусь не змогла домовитися з МВФ за програмою кредитування, оскільки, за словами президента Лукашенка, прискорене проведення узгоджених реформ може обернутися "шоком для населення". Натомість Лукашенко планує розмістити в РФ і Китаї суверенні облігації на $2 млрд.
  • Адвокат українського політв'язня Сенцова, якого російська влада засудила до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму "за підготовку теракту”, заявив, що тюремна адміністрація намагається умовити його підзахисного припинити голодування.

No comments:

Post a Comment