August 30, 2018

29.08.2018: Кабмін зберіг ціну на газ для населення ще на місяць


Кабмін зберіг ціну на газ для населення ще на місяць
Кабмін зберіг ціну на газ для населення ще на місяць

  • Кабмін зберіг ціну на газ для населення ще на місяць.
  • Телеканал NewsOne перейшов під контроль Портнова.
  • Окупанти системно порушують "шкільне перемир'я” на Донбасі.

В Україні

  • Кабмін прийняв рішення про збереження цін на газ для населення ще на місяць, “оскільки переговори з МВФ з цього питання тривають”. Таким чином, одна із ключових вимог Фонду для надання п'ятого траншу кредиту розширеного фінансування не виконана.
  • Суд відмовився відпустити під домашній арешт депутата Савченко, яку звинувачують у підготовці терактів і державного перевороту.
  • Колишній заступник глави адміністрації президента Януковича Портнов оголосив про перехід під його контроль телеканалу NewsOne, яким формально володіє батько колишнього члена Партії регіонів, голови політради партії "За життя" Мураєва. Портнов – один із "батьків-засновників" репресивної судової системи колишнього президента, що була йому повністю підконтрольна та принципи якої діють і дотепер. Генпрокуратура оголосила його у розшук за підозрою в "незаконному заволодінні викладацькою зарплатою". Європейські суди ще 2015 року зняли арешт з його майна, а Інтерпол – зняв із розшуку. СБУ нібито відкрило проти нього кримінальне провадження за статтею "держзрада", проте жодних результатів розслідування та пред'явлення підозри Портнову після цього не було.
  • Держстат повідомив, що за перше півріччя 2018 року обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу і боргових інструментів) становив $1,3 млрд, більше половини з них – інвестиції до фінансових і страхових установ. Загальний обсяг інвестицій на 1 липня 2018 р.– $40,7 млрд, заборгованість перед інвесторами – $8,1 млрд.
  • За даними Держстату, реальна заробітна плата зросла у липні 2018 року на 14,7%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Кабмін дозволив зберегти аналогове мовлення для Національної громадської телекомпанії і низки регіональних компаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, а також у районах, що прилягають до кордону з Росією та адмінкордону з окупованим Кримом.
  • Наглядова рада націоналізованого Приватбанку затвердила нову структуру та склад правління.
  • Гривня на валютному ринку, як і раніше, продовжує валитися вниз – різке падіння курсу Нацбанк зміг лише пригальмувати, продавши на аукціоні $60,3 млн при заявці банків на покупку понад $80 млн. Після обіду курс продовжував поступово зростати, незважаючи на великі продажі валюти експортерами. НБУ встановив на 30 серпня курс 28,12 ₴/$ (+0,07 грн), 32,78 ₴/€ (-0,07 грн), 4,13 ₴/10 (-0,04 грн).

Київ

  • Кабмін прийняв рішення про надання додаткової субвенції Києву в 730 млн грн "для погашення різниці в тарифах", що дозволить відновити гаряче водопостачання та почати опалювальний сезон. Нафтогаз відмовляється підписувати договір із комунальним підприємством "Київтеплоенерго" до оплати боргів, які перейшли "у спадок" від компанії Ахметова "Київенерго".

Війна

  • Після початку чергового "шкільного перемир'я" окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів усією лінією фронту, а під Новгородським в околицях Горлівки – із мінометів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, утрат серед українських військовослужбовців за останню добу не було.
  • Контрольний пункт в'їзду-виїзду на окуповану територію Новотроїцьке закрито після детонації мінних загороджень і виникнення пожеж поблизу блокпосту у районі Березового.

Україна й світ

  • Прес-секретар російського президента Пєсков у зв'язку із наміром президента Порошенка розірвати "великий договір" про дружбу, співпрацю та партнерство з РФ від 1997 р заявив, що відносини між двома країнами перебувають у глибокій кризі, "коли складно що-небудь зіпсувати", проте "нерозумно робити якісь кроки, що завдаватимуть шкоди народам обох країн".
  • Командувач Військово-морськими силами генерал Воронченко повідомив, що найближчим часом корабельне угруповання в Азовському морі буде збільшено, цей напрямок також буде посилено морською піхотою та артилерією.

No comments:

Post a Comment