August 28, 2018

27.08.2018: Зеркаль стверджує, що договір з РФ щодо Азовського моря розривати не можна

Зеркаль стверджує, що договір з РФ щодо Азовського моря розривати не можна
Зеркаль проти розірвання договоу з РФ щодо Азовського моря

  • Зеркаль стверджує, що договір з РФ щодо Азовського моря розривати не можна.
  • Турчинов спрогнозував військовий бюджет України на 2019 р. у 200 млрд грн.
  • Фонд держмайна виставив на продаж  210 малих держпідприємств.

В Україні

  • Фонд держмайна виставив на продаж 210 держпідприємств – об'єктів малої приватизації зі стартовою ціною близько 190 млн грн.
  • Секретар РНБО Турчинов заявив, що, за прогнозом Кабміну, ВВП України наступного року становитиме близько 3,8 трлн грн, а військовий бюджет – близько 200 млрд грн (5% ВВП). Серед пріоритетів витрачання коштів Турчинов назвав, крім закупівлі озброєння та боєприпасів, також збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.
  • Міністр соцзабезпечення Рева заявив, що в разі "несприятливого розвитку подій" (мабуть, мається на увазі підвищення цін на газ для населення), на субсидії може знадобитися додатково 7 млрд грн. Після посилення умов призначення субсидій, із виділених 71 млрд використано всього 55 млрд грн. Рева також заявив, що розмір субсидії наступного року залежатиме від ціни на газ.
  • На 39 місць у вищому Антикорупційне суді за місяць подали заяви лише 6 кандидатів, термін закінчення прийому заяв – 14 вересня.
  • Уповноважений Кабміну з питань державного боргу Буца повідомив, що короткотермінові облігації на $726 млн було розміщено дешевше від номіналу, із дисконтом у 4,5%.
  • Постійний представник України при ЄС Точицький стверджує, що умови договору про виділення макрофінансової допомоги Україні вже узгоджено та сподівається, що він може бути підписаний "уже найближчим часом". Точицький заявив, що не може розкрити умов до підписання документу.
  • На міжбанківському ринку після довгих вихідних зберігся тренд на здешевлення гривні на тлі виплат Держказначейством відшкодування ПДВ експортерам, що тривають: 27,89 ₴/$ (+0,03 грн), 32,44 ₴/€ (+0,19 грн), 4,14 ₴/10 (+0,07 грн).

Війна

  • На Донбасі посилилися бойові дії на приморській ділянці фронту, де окупанти застосували проти української армії міномети та обстріляли позиції із танків. Із мінометів обстріляно українські позиції на Світлодарському виступі та у Попаснянському районі Луганської області. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї відбулися в околицях Донецька, Авдіївки, Маріуполя, Станиці Луганської, Світлодарська та в Золотому на трасі Р-66 "Бахмутка". За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, 2 українських військовослужбовців дістали поранень. За повідомленням українських спостерігачів так званого "Спільного центру з контролю та координації" (СЦКК), окупанти обстріляли з мінометів житлові квартали селища Троїцьке на Світлодарській дузі, на щастя, серед мирних жителів постраждалих немає.

Україна та світ

  • Заступник глави МЗС Зеркаль заявила, що не може йтися про розрив договору щодо Азовського моря, оскільки такі дії "дозволять РФ заявити про територіальну суперечку".
  • За повідомленням члена Меджлісу Барієва та керівника Українського культурного центру Кузьміна, на окупованому півострові російська влада зменшила кількість шкіл із кримськотатарською мовою навчання з 16 до 7, а всі 7 українських шкіл переведено на російську або змішану мову навчання.
  • Згідно із дослідженням KPMG, Україна другий рік поспіль утримує першість з контрабанди сигарет до ЄС, кожна дев'ята контрабандна сигарета – з України.

No comments:

Post a Comment