August 27, 2018

26.08.2018:США ввели санкції проти РФ за хіматаку у Солсбері


США ввели перший етап санкцій проти РФ у відповідь на хіматаку у Солсбері
США ввели санкції проти РФ за хіматаку у Солсбері
  • США ввели перший етап санкцій проти РФ у відповідь на хіматаку у Солсбері.
  • Порошенко підписав закон про соцгарантії військовослужбовцям, які беруть участь в ООС.
  • Порошенко відкрив газогон до Авдіївки.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про соціальні гарантії військовослужбовцям, які беруть участь в операції об'єднаних сил, надавши їм ті самі пільги, що й учасникам антитерористичної операції.
  • 31 серпня практично всією Україною, крім прифронтових територій, припиняється аналогове мовлення. Із 1 серпня відключено аналогове мовлення в Києві, Київській і Кіровоградській областях.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі армія знову зазнала втрат – у результаті артилерійських і мінометних обстрілів поранено й травмовано 4 військовослужбовців; 1 військовий загинув, ще 5 – поранено й травмовані внаслідок підриву на вибухові пристрої і необережного поводження із боєприпасами. Українські війська зазнали обстрілів зі стрілецької зброї усією лінією фронту. На південній ділянці – у районі Маріуполя, а також у Новотроїцькому районі КПВВ на трасі Маріуполь-Донецьк, на Світлодарському виступі, у Попаснянському районі Луганської області та на трасі Р-66 "Бахмутка" окупанти вели обстріли із мінометів і ствольної артилерії. Також обстріляно з артилерії житловий сектор с. Південне в околицях Горлівки, на щастя, постраждалих серед мирних жителів немає. За повідомленням штабу операції об'єднаних сил, українські військові дали адекватну відповідь на обстріли.
  • Президент Порошенко відкрив в Авдіївці новий газогін, що подає пальне до будинків прифронтового міста та на підприємство олігарха Ахметова – Авдіївський коксохімзавод. Він заявив, що звернеться до країн ЄС із закликом взяти на себе відповідальність за відновлення населених пунктів на Донбасі. Для цього на Донбас прилетіли посли України в різних державах, щоб "своїми очима побачити, чого наразі потребує Донбас".

Україна й світ

  • Із 27 серпня США вводять першу хвилю санкцій у відповідь на хімічну атаку Росії у британському Солсбері, де були отруєні бойовою отруйною речовиною "Новачок" громадяни Великобританії – колишній співробітник російських спецслужб Скрипаль і його дочка. Санкції, на додаток до вже введених, передбачають заборону на постачання до Росії технологій військового та подвійного призначення, а також заборону кредитування держструктурами США російських підприємств, а також посилюють заборону на постачання зброї, у тому числі до третіх країн.
  • Винищувачі НАТО втретє за тиждень перехопили над Чорним морем літаки військово-космічних сил РФ.
  • Канцлер Німеччини Меркель, а також міністри від її партії виступили проти відновлення призову до Бундесверу – вони вважають, що витрати на призов зашкодять програмі модернізації збройних сил. Міністр оборони фон дер Ляйен попросила збільшити наступного року фінансування армії на €25 млрд.

No comments:

Post a Comment