August 18, 2018

17.08.2018: США передали Україні два новітніх контрбатарейних комплекси

США передали Україні два новітні контрбатарейних комплекси
США передали Україні два новітні контрбатарейних комплекси

  • США передали Україні два новітні контрбатарейних комплекси.
  • НКРЕКП планує зберегти скандальний тариф "Роттердам +" до 1 липня 2019 р.
  • Курс гривні швидко котиться у прірву.

В Україні

  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг оголосила, що скандальну формулу ціни на вугілля "Роттердам+" буде скасовано тільки із введенням у дію законодавства про ринок електроенергії з 1 липня 2019 р.
  • Держстат оголосив, що за півроку населення України скоротилося більш ніж на 120 тис. чол. за рахунок майже двократного перевищення смертності над народжуваністю – на кожні 55 новонароджених припадає 100 померлих. За підрахунками відомства, чисельність населення наразі становить 42,1 млн чол. Чиновники не беруть до уваги процеси зовнішньої і внутрішньої міграції – за деякими оцінками, в Україні залишилося менше ніж 35 млн чол. Єдиний досі перепис населення було проведено 2001 року, різниця між фактичною кількістю проживаючих і цифрами, що опубліковані Держстатом, може бути використана для масових фальсифікацій на наступних президентських і парламентських виборах.
  • Курс гривні стрімко котиться вниз, в обмінних пунктах протягом дня долар продавався вже дорожче 28 грн. НБУ вдалося ненадовго збити ажіотаж, продавши в анонімному режимі близько $20 через систему Matching; потім оголосив аукціон, на якому продав ще майже 25 млн, після чого на ринок вийшли основні продавці, яких підпирала необхідність проведення бюджетних платежів, і курс призупинив падіння: 27,90 ₴/$ (+0,23 грн), 31,78 ₴/€ (+0,32 грн), 4,17 ₴/10 (+0,03 грн). За повідомленням прес-служби Нацбанку, за тиждень для підтримки курсу продано $ 215 млн, а з початку місяця – уже понад $530 млн, причому надалі регулятор не планує утримання курсової стабільності за глобальних змін на валютному ринку. Чиновники пояснюють зростання курсу "сезонним попитом" і не вбачають необхідності введення валютних обмежень. Бюджет на 2018 р розраховано з урахуванням курсу вище за 30 грн/$.

Київ

  • Київський метрополітен витрачає майже половину отриманих коштів на зарплату співробітників, ще 14% – йде на оплату електроенергії.

Війна

  • Минулої доби, за офіційним зведенням штабу об'єднаних сил, унаслідок обстрілів на Донбасі поранені 2 українських військових. Бойові дії не припиняються в околицях Донецька, на приморській ділянці фронту, у районі траси Р-66 "Бахмутка" та на Світлодарському виступі.

Україна та світ

  • США в рамках військової допомоги передали Україні 2 контрбатарейні радарні системи AN/TPQ, які дозволяють відстежувати ведення вогню одночасно 10 бойовими одиницями – артилерією, мінометами та ракетними комплексами. Із 2014 року США передали Україні більше 30 контрбатарейна станцій різних модифікацій. Начальник Генштабу Муженко повідомив, що військову допомогу США 2019 року буде спрямовано на посилення захисту країни з повітря.
  • Міністр інфраструктури Омелян підтвердив, що планує закрити залізничне пасажирське сполучення з Росією та перенаправити поїзди на європейський напрямок. При цьому, за його твердженням, Україна не блокуватиме транзит російських товарів своєю територією "через зобов'язання в рамках СОТ", до того ж, Росія навмисне скорочує обсяги транзиту.
  • Канцлер Німеччини Меркель не очікує особливих результатів від переговорів із президентом РФ Путіним, оскільки мета робочої зустрічі – "підтримка постійного діалогу з Росією".

No comments:

Post a Comment