August 15, 2018

14.08.2018: Київ піднявся у рейтингу комфортності життя на 118 місце

Київ піднявся у рейтингу комфортності життя на 118 місце
Київ піднявся у рейтингу комфортності життя на 118 місце 

  • Київ піднявся на 13 позицій у рейтингу комфортності життя та посів 118 місце серед 140 міст.
  • Гривня продовжує падіння, незважаючи на продаж валюти Нацбанком.
  • Адміністрація Путіна вимагає особистого клопотання Сенцова про помилування.

В Україні

  • Ахметов відкриває у Кривому Розі виробництво мінеральних добрив потужністю 100 тис. т на рік на базі коксохімічного виробництва після заборони на ввезення подібних добрив із Росії. Підприємство запускається, незважаючи на петицію місцевих жителів про можливі екологічні ризики. Запуск нового виробництва дозволить потіснити на ринку підприємства олігарха Фірташа, що посідають монопольне становище.
  • Держстат оголосив про зростання ВВП України у ІІ кварталі на 3,6%, порівняно з аналогічним періодом поточного року. Відомство констатувало прискорення зростання ВВП – у І кварталі він зріс на 3,1%, порівняно з 2017 роком. Держстат стверджує, що економіка України зростає 10 кварталів поспіль за рахунок зростання товарного експорту, що перевищив $23,2 млрд. При цьому у І півріччі негативний баланс торгівлі товарами та послугами збільшився з -$0,049 млрд за аналогічний період минулого року до -$0,65 млрд. Ситуація на валютному ринку віддзеркалює цю тенденцію – країна споживає більше, ніж експортує.
  • Гривня на міжбанківському ринку продовжує стрімко падати, незважаючи на щоденні продажі валюти Нацбанком: 27,46 ₴/$ (+0,11 грн), 31,32 ₴/€ (+0,14 грн), 4,11 ₴/10 (+0,10 грн). У вівторок НБУ продав ще $66,6 млн на аукціоні, що не заспокоїло ринок, незважаючи на наближення періоду бюджетних платежів.

Київ

  • У рейтингу Global Liveability Index 2018 Київ піднявся на 13 позицій і посів 118 місце серед 140 найбільших міст світу. Підвищення рейтингу останнього року зумовлено економічним зростанням і відносною політичною стабільністю, незважаючи на конфлікт на сході України. Рейтинг очолили Відень, Мельбурн та Осака, замикають – Дакка, Лагос, Карачі й Дамаск.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, за офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів загинув ще один український військовий, троє – дістали поранень. Штаб констатував посилення обстрілів позицій українських військ із важких знарядь і мінометів. Вчора під артобстріл потрапили захисники Кримського на трасі "Бахмутка", а також Водяного, Гнутового та Широкиного на приморській ділянці фронту.

Україна й світ

  • Радник президента США з національної безпеки Болтон відвідає Україну та візьме участь у заходах на День незалежності.
  • Туроператори не прогнозують зміни вартості турів до Туреччини через обвал курсу ліри.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер вважає, що санкції США та ЄС у відповідь на агресію на сході Україні були несподіваними для Росії, оскільки реакція на окупацію Криму з боку Заходу була млявою. Вторгнення до Грузії дало російському керівництву розуміння можливості застосування збройних сил на чужій території.
  • Держдепартамент США заявив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні шляхом створення перешкод міжнародному судноплавству в Азовському морі.
  • Адміністрація президента РФ Путіна заявила у відповідь на звернення матері українського політв'язня Сенцова, що він має звернутися з особистим проханням про помилування, і тільки тоді воно буде розглянуте, а остаточне рішення має бути прийнято президентом.
  • Міністр оборони США Меттіс оголосив про створення космічних військ для захисту американських супутників від наступальних російських і китайських озброєнь.

No comments:

Post a Comment