August 13, 2018

12.08.2018: Росія випробовує на Донбасі новітні системи РЕБ

Росія випробовує на Донбасі новітні системи РЕБ
Росія випробовує на Донбасі новітні системи РЕБ

  • Росія випробовує на Донбасі новітні системи РЕБ.
  • Окупанти підсилюють обстріли – поранено 3 українських бійців.
  • Адвокат Медведчука загрожує через суд заборонити показ фільму про Стуса.

В Україні

  • Адвокат проросійського політика Медведчука загрожує судовою забороною демонстрації фільму про поета Стуса. В одному з епізодів фільму Медведчук, який був адвокатом Стуса, прямо виступив за винесення йому обвинувального вироку, після якого Стус помер в радянських таборах.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби бойова ситуація на Донбасі ускладнилася – окупанти все частіше застосовують важке озброєння та артилерію. Унаслідок мінометних обстрілів поранено 3 українських військових. Місія ОБСЄ повідомила про пересування великих колон бронетехніки, артсистем, танків і РСЗВ у районах, що прилягають до зони бойових дій. Також безпілотники ОБСЄ зафіксували на окупованій території новітні російські системи радіоелектронної боротьби, у тому числі комплекс "Билина", який ще не прийнято на озброєння російської армії, і, мабуть, проходить бойові випробування на Донбасі.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ РФ Лавров назвав умовою проведення наступної зустрічі "Нормандської четвірки" розведення військ у районі Станиці Луганської і виконання угод з "політичного врегулювання" на Донбасі за т.зв. "формулою Штайнмайера", яка передбачає проведення місцевих виборів в ОРДЛО до виведення російських військ і техніки.
  • Речник МЗС РФ Захарова стверджує, що окупація Криму стала лише приводом для антиросійських санкцій з боку США. За її словами, США проводять агресивну політику, у тому числі, з елементами санкційного тиску, щодо Туреччини, Китаю, Ірану та ЄС.

No comments:

Post a Comment