August 11, 2018

10.08.2018: Полтавський суддя закрив справу проти мера Харкова Кернеса

Полтавський суддя закрив справу проти мера Харкова Кернеса
Полтавський суддя закрив справу проти мера Харкова Кернеса

  • Полтавський суддя закрив справу проти мера Харкова Кернеса.
  • Гривня стрімко дешевшає на міжбанку та в обмінних пунктах.

В Україні

  • Суддя полтавського суду Антонов закрив справу проти мера Харкова Кернеса та двох його охоронців, що обвинувачувалися прокуратурою у викраденні та погрозі вбивством активістів Євромайдану у 2014 році. Справа слухалася 4 роки, засідання постійно переносилися. Суддя прийняв рішення нібито через неявку прокурорів до суду. Генпрокурор Луценко заявив, що прокуратура порушила справу за фактом такого рішення та воно буде оскаржене в апеляції, а прокурори не з'явилися на засідання із поважних причин. Унаслідок прямого впливу президента та його адміністрації на суди й прокуратуру експерти вважають рішення суду частиною домовленості Порошенка з Кернесом. Підтримка мера міста-мільйонника буде вкрай необхідна президенту під час виборів наступного року в умовах, коли його рейтинг падає все нижче й нижче, а адміністративний ресурс – єдине, на що він може розраховувати.
  • Глава фонду держмайна Трубаров повідомив, що на аукціони в системі ProZorro виставлено майже 150 об'єктів малої приватизації, оціночна вартість яких не перевищує 250 млн грн, ще 750 об'єктів фонд планує продати до кінця року за більш ніж 2 млрд грн.
  • Гривня продовжує швидко дешевшати: 27,25 ₴/$ (+0,13 грн), 31,21 ₴/ € (-0,22 грн), 4,07 ₴/10 (-0,02 грн). Протягом торговельної сесії ціна долара доходила до 27,38 грн, тому для підтримки курсу Нацбанку довелося продати, за оцінками банкірів, близько $30 млн. На готівковому ринку долари продають по 27,4 грн і дорожче. У понеділок учасники ринку прогнозують подальше ослаблення гривні.

Київ

  • На конкурс для будівництва гілки метро на житловий масив Виноградар подали документи 3 компанії: дві – із Києва і одна – з Мукачевого.

Війна

  • За офіційною зведенні штабу операції об'єднаних сил, у ході обстрілів на Донбасі за попередню добу поранено 3 українських військових. Перестрілки відбулися уздовж усієї лінії фронту в Донецькій і Луганській областях, у Лебединському на маріупольському напрямку та в околицях Горлівки українські війська були обстріляні із мінометів. Штаб ООС повідомив, що боєць, який зник у середу під час нападу диверсійної групи під Горлівкою, загинув, а його тіло знаходиться у окупантів.

Україна й світ

  • Посольство США у Росії звернулося до російського керівництва із проханням про негайне звільнення українського політв'язня Сенцова, який голодує вже 3 місяці у в'язниці. Уповноважена Верховної Ради із прав людини Денисова звернулася до російської комісії з питань помилування із проханням якнайшвидшого розгляду заяви матері Сенцова.
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров у розмові з держсекретарем США Помпео висловив повне неприйняття запланованих американських санкцій, оскільки, за його словами, США та Велика Британія не надали інформації про причетність Росії до отруєння колишнього російського співробітника спецслужб Скрипаля та його дочки бойовою отруйною речовиною "Новачок".
  • Секретар РНБО Турчинов лякає українське суспільство російською військово-економічною блокадою Азовського моря та стверджує, що Росія розглядає азовско-чорноморський регіон як плацдарм для подальшої експансії.

Тренди

  • Найбільші експортери зерна узгодили з Міністерством агрополітики обсяги продажів на поточний рік. За прогнозом, буде відвантажено 16 млн т, що на 1,1 млн т менше, ніж минулого року. Крім того, частка продовольчої пшениці нинішнього року зменшилася завдяки затяжним дощам і зараженням грибком. Чиновники, обмежуючи експорт, сподіваються не допустити різкого подорожчання хліба в передвиборному році.

No comments:

Post a Comment