August 08, 2018

07.08.2018: Україна домовилася з МВФ про виділення наступного траншу кредиту?

Україна домовилася з МВФ про виділення наступного траншу кредиту?
Україна домовилася з МВФ про виділення наступного траншу кредиту?

  • Україна домовилася з МВФ про виділення наступного траншу кредиту?
  • Адміністрація президента заперечує факт співпраці з американським політтехнологом Манафортом.

В Україні

  • Видання "Апостроф" із посиланням на джерела у керівництві НБУ повідомило про досягнення домовленості з МВФ про виділення п'ятого траншу кредиту після узгодження урядом поетапного плану підвищення цін на газ для населення й доведення ціни до рівня імпортного паритету. Попередній транш було отримано в квітні 2017 року, після цього всі переговори були безуспішні, оскільки уряд не виконав зобов'язань, що взяв на себе, відповідно до умов меморандуму, що підписано з Фондом.
  • Київстар подав апеляцію на судове рішення на користь Антимонопольного комітету, який оштрафував оператора на 23 млн грн за неправильне використання щосекундної тарифікації. Подібне розслідування комітет проводив проти ще одного оператора – Lifecell.
  • Суд поновив на посаді колишнього главу служби із надзвичайних ситуацій Бочковського, якого було заарештовано у березні 2015 року під час засідання уряду. За час вимушеного прогулу Бочковський має отримати компенсацію понад 500 тис. грн.
  • Нацбанк повідомив про зменшення в липні золотовалютних резервів на $0,23 млрд – до $17,75 млрд (на 1,3%). Основною причиною чиновники регулятора назвали платежі з обслуговування держборгу. Крім того, на міжбанківському ринку для підтримки курсу було витрачено $64 млн. Валютні резерви зменшуються вже третій місяць поспіль.
  • НБУ повідомив про переказ останнього траншу прибутку до бюджету в сумі 6,6 млрд грн за 2017 рік. Загальна сума прибутку становила 44,6 млрд грн.
  • Після двох тижнів падіння курсу гривні на міжбанку сталася невелика корекція зі зміцненням національної валюти на 11 коп. щодо долара: 27,02 ₴/$ (-0,11 грн), 31,35 ₴/€ (+0,03 грн), 4,25 ₴/10 (-0,02 грн). За твердженням банкірів, Нацбанк у торгах участі не брав.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби обстановка на Донбасі не змінилася. Локальні бої із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися вздовж всієї лінії фронту, у районі траси Р-66 "Бахмутка", на Світлодарському виступі та на приморській ділянці українські війська були обстріляні із мінометів, на щастя, серед військовослужбовців утрат не було.

Україна та світ

  • Міністр інфраструктури Омелян підтвердив, що припинення тільки пасажирського сполучення з Росією, а всі вантажні перевезення здійснюватимуться у звичайному режимі, оскільки, за його словами, заборона суперечить зобов'язанням України в рамках Світової організації торгівлі СОТ.
  • Адміністрація Порошенко заявила, що передвиборний штаб не співпрацював під час кампанії 2014 року з американським політтехнологом Манафортом, проти якого в американському суді слухається справа зі звинувачення у приховуванні податків і незаконному лобіюванні інтересів іноземних держав.

Тренди

  • В Україні діють одні із найдешевших у світі тарифів доступу до Інтернет за фіксованим зв'язком. Це пояснюється наявністю безлічі дрібних провайдерів і високою конкуренцією. Державна комісія з регулювання у сфері зв'язку та інформатизації хоче ввести нові умови ліцензування та сертифікації систем білінгу (фіксації часу доступу й трафіку, що одержує споживач). Дрібні провайдери резонно стверджують, що ці нововведення лобіюють великі провайдери, тарифікація трафіку не має сенсу, а сертифікація білінгу призведе до різкого збільшення витрат і підвищення вартості доступу до Інтернет для споживачів. У кінцевому рахунку багато дрібних провайдери змушені будуть припинити діяльність, і на ринку залишаться лише великі компанії, що спричинить монополізацію ринку й подальше зростання цін.

No comments:

Post a Comment