August 02, 2018

01.08.2018: Курс гривні на міжбанку продовжує падіння


Курс гривні на міжбанку продовжує падіння
Курс гривні на міжбанку продовжує падіння
  • Курс гривні на міжбанку продовжує падіння.
  • Суд не дає часу державним адвокатам на ознайомлення зі справою Януковича.
  • Порошенко квапить уряд зі створенням органу для підрахунку збитків від агресії.

В Україні

  • Ще один державний адвокат на процесі Януковича відмовився від участі у процесі після того, як суд не надав йому часу на ознайомлення зі справою, а замість цього дозволив відкрити дебати прокурорам. Суд призначив Януковичу чергового державного адвоката.
  • Напад на громадську активістку Гандзюк, яку невідомі облили сірчаною кислотою в Херсоні, перекваліфікований слідством на замах на вбивство.
  • Бердянський депутат від фракції "Воля народу" Пономарьов, якого активісти називають замовником убивства бійця-добровольця батальйону "Донбас" Олешка, відхрестився від звинувачень і заявив, що "очікує об'єктивного розслідування" від правоохоронців.
  • Захист керівника громадської організації "Офіцерський корпус" Рубана повідомив про його готовність визнати провину, що дозволить ОРДЛО включити його до списків обміну полоненими.
  • Перші кілька днів місяця іноземні інвестори виводять валютні дивіденди за кордон, що призвело до подальшого подорожчання долара, котирування якого активно росли весь минулий тиждень. Курс на торгах майже досяг психологічної позначки 27 грн/$. Ситуацію не зміг стабілізувати навіть Нацбанк, який продав, за оцінками учасників ринку, близько $50 млн через систему Matching: 26,96 ₴/$ (+0,09 грн), 31,53 ₴/€, 4,31 ₴/10. Із 1 серпня набула чинності нова методика розрахунку курсу, крім того, скасовано публікацію поточної інформації про угоди на валютному ринку (ВалКлі).

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі внаслідок бойових дій та обстрілів дістали поранень 5 українських бійців, ще один – пропав безвісти. Усією лінією фронту в Донецькій і Луганській областях сталися перестрілки зі стрілецької зброї, гранатометів, на окремих ділянках окупанти обстріляли українські війська із гармат БМП, а вночі захисники Водяного в околицях Маріуполя були обстріляні із мінометів.
  • Президент Порошенко звернувся до уряду із пропозицією про створення координаційного органу "для формування претензій до Росії з метою відшкодування завданих збитків". Такий орган передбачено законом "Про особливості державної політики для забезпечення державного суверенітету на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях". Крім того, Порошенко очікує від Кабміну детального плану розвитку територій, що прилягають до окупованих на Донбасі.

Україна й світ

  • Слідом за нижньою палатою Конгресу, Сенат США схвалив військовий бюджет, що передбачає виділення $250 млн військової допомоги Україні. Закон набуде чинності після підпису президентом Трампом. Загальні витрати на оборону 2019 року у США передбачені в сумі $716 млрд.
  • У США затримано трьох українців – їх звинувачують у крадіжках номерів платіжних карт та інших фінансових даних.
  • Високий суд Лондона завершив слухання за позовом націоналізованого "Приватбанку" до його колишніх власників – Коломойського та Боголюбова, проти яких висунено звинувачення у шахрайстві та виведенні коштів із банку.

No comments:

Post a Comment