August 01, 2018

31.07.2017: У Бердянську вбито учасника бойових дій на Донбасі

У Бердянську вбито учасника бойових дій на Донбасі
У Бердянську вбито активіста "Сармата" з батальону "Донбас"

  • У Бердянську вбито учасника бойових дій на Донбасі.
  • У Херсоні невідомі облили кислотою українську активістку.
  • ЄС ввів санкції проти 6 компаній із РФ за участь у будівництві мосту через Керченську протоку.

В Україні

  • У Бердянську двома пострілами в спину вбито цивільного активіста Олешка, учасника бойових дій на сході у складі батальону “Донбас”. Поліція повідомила про затримання підозрюваного. Місцеві жителі підозрюють, що замовником злочину є колишній "регіонал" Пономарьов, якого називають "господарем міста". У Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міськради Гандзюк, що відома своєю активною позицією і брала активну участь на боці проукраїнських сил у придушенні сепаратистського руху за створення "Новоросії" на Херсонщині 2014 року. Поліція кваліфікувала напад як "хуліганство", однак після протестів громадськості змінила формулювання на "завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування".
  • Вища рада правосуддя оголосила, що у Вищому антикорупційному суді працюватимуть 39 суддів, 12 з яких будуть членами апеляційної палати.
  • На процесі колишнього президента Януковича суд вирішив надати йому державного захисника після того, як адвокати покинули засідання на знак протесту проти відмови у відведенні складу суду.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинуватила слідчих НАБУ у систематичному розголошенні інформації щодо розслідувань резонансних справ.
  • Прес-служба НБУ повідомила, що в червні платіжний баланс України зведено із профіцитом у $23 млн, порівняно із $266 млн – у травні та $306 млн – у квітні. Дефіцит поточного рахунку в червні становив $125 млн, а за півріччя він зріс до $613 млн.
  • В останній день місяця на міжбанку під впливом великих виплат Держказначейством відшкодування ПДВ експортерам зафіксовано різкий стрибок курсу, який не зміг збити навіть Нацбанк, що оголосив перший за півроку аукціон і продав $28,1 млн. На стрибок курсу не вплинули навіть продажі валюти для закриття бюджетних платежів учасниками ринку: 26,87 ₴/$ (+0,12 грн), 31,53 ₴/€ (+0,27 грн), 4,31 ₴/10 (+0,05 грн). Валюти Нацбанку на всіх покупців не вистачило, і долар дорожчав до самого кінця торгової сесії. На думку фінансових аналітиків, на курс, крім перелічених факторів, тиснуть покупки валюти агропредприятиями, які конвертують гривню у долари відразу ж після продажу зерна. Чиновники НБУ стверджують, що причинами ослаблення гривні є виведення нерезидентами дивідендів і конвертація іноземцями прибутку після погашення облігацій держпозики Мінфіном. Готівковий ринок теж підняв котирування, проте коливання курсу на ньому не такі великі, як на міжбанківському.

Київ

  • Жителі Києва можуть залишитися без гарячої води до опалювального сезону – суд переніс на 10 вересня засідання у процесі про визнання Нафтогазом договору на постачання газу. Чиновники Нафтогазу повідомили, що ведуть із комунальним підприємством Київтеплоенерго переговори про позасудове врегулювання спору, але результатів поки немає. Київська влада оголосила, що не планує зупиняти дві ТЕЦ, які передає їм у ніч на 1 серпня Київенерго, через загрозу припинення електропостачання столиці в період пікових навантажень і має намір закуповувати газ для них не у Нафтогазу, а в інших компаній. Нафтогаз вимагає визнання комунальним підприємством боргів, що накопичені попередньою експлуатуючою компанією – Київенерго, яка належить олігарху Ахметову.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі істотних бойових дій не було. Усією лінією фронту відбулися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. Унаслідок обстрілів поранено українського військовослужбовця.

Україна й світ

  • Адвокати американського політтехнолога Манафорта заявили, що його українські бізнес-партнери вимагали не декларувати доходи від діяльності в Україні. Слідство стверджує, що Манафорт відкрив понад 30 рахунків у різних країнах для приховування доходів, що були отримані від консультування Януковича та Партії регіонів.
  • ЄС ввів санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві мосту через Керченську протоку. Ці компанії також включені й до американського списку санкцій. Міністерство у справах окупованих територій і ВПЛ оголосило про підготовку до введення санкцій за участь у будівництві мосту проти 19 юридичних і 22 фізичних осіб РФ, проте коли буде прийнято таке рішення та чи буде воно прийнято взагалі, не повідомляється.

No comments:

Post a Comment