July 29, 2018

28.07.2018: Хресну ходу на честь хрещення Русі очолили церковні ієрархи та українські чиновники

Хресну ходу на честь хрещення Русі очолили церковні ієрархи та українські чиновники
Хресну ходу очолили церковні ієрархи та українські чиновники

  • Хресну ходу на честь хрещення Русі очолили церковні ієрархи та українські чиновники.
  • Медведчук вступив у партію Рабиновича "За життя".
  • На Донбасі загинули ще 2 українських військовослужбовців.

В Україні

  • У Києві відбулася хресна хода православних церков (в основному УПЦ Київського патріархату), в якій, за повідомленням поліції, взяли участь 65 тис. чол. Колону, яка прямувала на Володимирську гірку, очолили церковні ієрархи, президент Порошенко з дружиною та чиновники.
    Порошенко заявив, що не дозволить Росії втручатися до внутрішніх українських церковних справ. Він висловив надію на "справедливе рішення" Вселенського патріархату щодо надання автокефалії. За словами Порошенка, томос завершить становлення незалежності України. Міністр закордонних справ Клімкін вважає, що "створення єдиної помісної церкви не буде простим, але має стати справою кожного". Очевидно, що на тлі провалів у внутрішній і зовнішній політиці та економіці Порошенко сподівається зробити тему надання автокефалії однією із головних "фішок" своєї передвиборчої кампанії.
  • Глава партії "За життя" Рабинович заявив про вступ до партії проросійського політика, кума президента Путіна Медведчука, що має очолити напрямок з відновлення миру з Росією.

Війна

  • На Донбасі українська армія зазнала втрат при запобіганні прориву диверсійної групи окупантів в околицях Кримського на трасі Р-66 (Бахмутка) – 2 бійців загинули, ще 2 – дістали поранення. Обстріли позицій українських уздовж усієї лінії фронту не припиняються, у тому числі, із застосуванням важких мінометів.
  • У ході робочої поїздки на Донбас генеральний секретар ОБСЄ Гремінгер відвідав пункт пропуску на окуповану територію "Майорськ".

Україна й світ

  • Прем'єр-міністр Угорщини Орбан заявив, що не вірить у реалістичність намірів України вступити в НАТО та ЄС, оскільки на цьому шляху стоятиме Росія, яка хоче відновити старий світовий порядок.
  • У США триває розслідування справи політтехнолога президента Трампа Манафорта, у ході якого оприлюднено документи про його взаємини з українською Партією регіонів і колишнім президентом Януковичем.

No comments:

Post a Comment