July 22, 2018

21.07.2018: Із 21 липня Нацполіція вводить посилений контроль перевізників

Із 21 липня Нацполіція вводить посилений контроль перевізників
Із 21 липня Нацполіція вводить посилений контроль перевізників

  • Із 21 липня Нацполіція вводить посилений контроль транспортних перевізників.
  • Український боксер Усик переміг у росіянина в Москві та став чемпіоном світу.
  • Заступник глави МЗС вважає, що Росія створює в Азовському морі лише "інформаційне загострення".

 Україні

  • Міністр інфраструктури Омелян після нарад із Міністерством внутрішніх справ повідомив про початок контролю з 21 липня силами Національної поліції і транспортної інспекції комерційних перевізників. Згідно з його словами, за відсутності у перевізника ліцензії, транспортний засіб буде конфісковано. Омелян заявив, що з 1 серпня на сайті міністерства буде відкрито електронні кабінети перевізників, де буде фіксуватися вся інформація про ліцензії, маршрути, штрафні бали. До кабінету матимуть доступ, крім самих перевізників, представники транспортної інспекції і Нацполіціі. Крім того, на дорогах буде введено ручний контроль швидкості із можливістю накладання штрафів на місці. За останні тижні на дорогах України відбулися десятки автомобільних аварій за участі маршрутних автобусів, в яких загинули й дістали поранень сотні людей.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, українські війська за минулу добу втрат не зазнали. Окупанти знов обстріляли українські позиції усією лінією фронту, у тому числі на приморській ділянці – із мінометів.

Україна та світ

  • Заступник міністра закордонних справ Зеркаль заявила, що в Азовському морі, де російська берегова охорона щодня затримує для огляду судна, які прямують до портів Маріуполь і Бердянськ, відбувається "штучно створене загострення в інформаційному полі". Вона стверджує, що дії російських військових "фактично не суперечать міжнародному морському праву", а від капітанів затриманих суден немає скарг. У той самий час міністр інфраструктури Омелян заявив про сотні скарг іноземних судновласників на затримання їх кораблів російськими прикордонниками, що спричиняє значні збитки. Омелян також повідомив, що українська влада веде переговори про введення санкцій проти російських чорноморських портів через блокаду Азовського моря. За даними інформаційного агентства BlackSeaNews, для огляду було затримано 148 іноземних та українських суден. Після гучної заяви президента Порошенка про введення адекватних заходів протидії українськими військовими, ситуація не змінилася. Азовське море вважається "внутрішнім" для двох країн, що дозволяє російському флоту безперешкодно підходити до українського берега через відсутність виняткової економічної зони та створює загрозу висадки десанту у будь-якому місці узбережжя.
  • Український боксер Усик виграв в Москві бій за звання абсолютного чемпіона світу в росіянина Гассієва. Прем'єр-міністр Гройсман запропонував присвоїти Усіку звання Героя України.

No comments:

Post a Comment