July 19, 2018

18.07.2018: МЕРТ повідомило про зниження рівня тіньової економіки до 31%


  • МЕРТ повідомило про зниження рівня тіньової економіки до 31%.
  • Німецькі ЗМІ звинуватили ОБСЄ у передаванні розвідувальної інформації Росії.
  • Кабмін заборонив виплату великих премій менеджерам держкомпаній.
  • Депутат від Самопомочі Журжій подав заяву про складання повноважень.

В Україні

  • Депутат парламентської фракції "Об'єднання Самопоміч" Журжій подав заяву про складання повноважень у зв'язку з відкатом і зупинкою реформ, що, за його твердженням, унеможливлює виконання депутатських обов'язків.
  • Кабмін оголосив про намір провести в грудні 2019 р. пробний перепис населення у двох пілотних регіонах – Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області для "відпрацювання інноваційних методів збирання інформації". Звертає на себе увагу факт, що уряд запланував проведення перепису вже після закінчення президентських і парламентських виборів. З урахуванням внутрішнього переміщення внаслідок війни і окупації Криму, а також трудової міграції демографічна карта України зазнала суттєвих змін.
  • Після скандалу з отриманням величезних премій керівництвом Нафтогазу уряд заборонив виплату великих премій і бонусів у державних компаніях. Керівництво Нафтогазу стверджує, що премії виплачено лише частково, відповідно до сум, які стягнуто з Газпрому.
  • Директор Світового банку по Україні, Молдові та Білорусі Кахконен заявила, що за минулі 4 роки рівень бідності в Україні зріс з 15% до 25%, незважаючи на те, що промисловий потенціал України вищий, ніж у Польщі, Румунії, Грузії та Індонезії, крім того, Україна має найбільший в Європі запас родючих земель. Кахконен зазначила, що з 2014 р. Світовий банк вклав в Україну набагато більше, ніж в інші країни – $5,5 млрд, із них $2,5 млрд – в інвестиційні проекти, $2 млрд – на підтримку регіональних бюджетів для проведення реформ і $ 0,5 млрд – кредит на закупівлю газу. При цьому, за її твердженням, уряд не використав у повному обсязі надані кошти.
  • Міністерство економічного розвитку відрапортувало про рекордне скорочення тіньової економіки третій рік поспіль: з 43% у 2014 р. до 31% – за підсумками минулого року.
  • Підприємство ДніпроАзот – монопольний виробник рідкого хлору для очищення води – оголосило про підготовку до відновлення виробництва найближчими днями. Через відсутність хлору вже кілька міських водоканалів оголосили про введення графіків постачання води.
  • Учасники валютного ринку зафіксували курсової розворот – долар став швидко дорожчати: 26,30 ₴/$ (+0,08 грн), 30,54 ₴/€ (-0,16 грн), 4,18 ₴/10 (-0 , 02 грн). Також зросли котирування й на готівковому ринку – у середньому на 0,11 грн/$.

Київ

  • Київрада затвердила проект будівництва гілки метро на житловий масив Виноградар. Запланований термін виконання робіт – 3 роки, вартість – 3,6 млрд грн.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, за офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій українські війська втрат не зазнали, незважаючи на зіткнення усією лінією фронту. На Світлодарському виступі українські позиції були обстріляні із мінометів, окупанти знову зірвали перемир'я у районі Станиці Луганської, що обрана як ділянка для розведення військ.

Україна й світ

  • Німецький телеканал ARD опублікував матеріали розслідування, що свідчать про передавання розвідувальної інформації про розташування українських військ, камер спостереження та особистих даних членів місії ОБСЄ співробітникам російських спецслужб. Заступник глави місії Хуг заявив, що за наданими фактами буде проведено внутрішнє розслідування, а на сайті місії висловлена ​​стурбованість порушенням заходів безпеки співробітників.
  • Російське видання "Комерсант" повідомило про розробку урядом РФ заходів санкцій щодо українських юридичних і фізичних осіб, відповідно до указу президента Путіна від 4 червня. Заходи передбачають призупинення або припинення зв'язків російських компаній із фігурантами списку санкцій, у тому числі постачання продукції і сировини. Указ Путіна передбачає й "інші" заходи впливу.
  • Генпрокуратура екстрадувала з України до Туреччини журналіста, якого турецька влада звинуватила у зв'язках з опозиційним політиком Ґюленом і сприянні у спробі державного перевороту 2016 року.

No comments:

Post a Comment