July 15, 2018

14.07.2018: Зеленський відмовився балотуватися на президентських виборах

Зеленський відмовився балотуватися на президентських виборах
Зеленський відмовився балотуватися на президентських виборах

  • Зеленський відмовився балотуватися на президентських виборах.
  • У Миколаєві обмежують подачу води через відсутність хлору.
  • У Києві у 2 рази зросли тарифи на проїзд в комунальному транспорті.

В Україні

  • Миколаївський водоканал оголосив про введення постачання води за графіком через відсутність рідкого хлору, що застосовується для очищення. Єдиним постачальником хлору в Україні є підприємство ДніпроАзот, яке зупинилося, згідно із заявою його керівництва, через економічну недоцільність виробництва через високі ціни на газ.
  • Британська громадська організація Earthsight опублікувала результати дослідження щодо вирубки лісів в Україні та вивезення лісу-кругляка до Європи. Експерти організації звинуватили владу країн ЄС у співучасті в найбільш корупційній схемі. За оцінкою Earthsight, за останні 4 роки незаконний експорт лісу-кругляка до країн ЄС зріс у 4 рази, а його грошовий еквівалент перевищив 2017 року  €1 млрд. Хижацьке знищення лісів в Україні "кришується" чиновниками та є незаконним, а легальний обсяг виробництва лісоматеріалів у країні у 4 рази нижче від тіньового. Очолює Держлісагентство, як і багато інших міністерств та відомств, чиновник, що "виконує обов'язки", – "ноу-хау" прем'єр-міністра Гройсмана, яке дозволяє отримати контроль над держструктурою без проведення конкурсу.
  • Укрзалізниця оголосила про заплановане підвищення цін на залізничні квитки на 25% у 2018 і 2019 роках і на 30% – в 2020 і 2021 роках.

Київ

  • У Києві введено єдині тарифи на проїзд у громадському транспорті – 8 грн за поїздку. Вартість місячних проїзних квитків перевищив аналогічну у східноєвропейських країнах.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за попередню добу на Донбасі під час "хлібного перемир'я" поранено 2 українських військовослужбовців. Локальні бої і перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів йшли всією лінією фронту, під Маріуполем позиції українських військ було обстріляно із важких мінометів.

Україна й світ

  • У Туреччині в лікарні помер український турист, якого побив у готелі громадянином Росії, що відбувся штрафом у $800. Родичі загиблого заявили, що росіянин покинув територію Туреччини та вже повернувся додому.

Тренди

  • Шоумен Зеленський заявив, що не збирається йти на президентські вибори, а його пропозиція співаку Вакарчуку про об'єднання зусиль була жартом. Розкручування рейтингів Зеленського пов'язують із фінансовою підтримкою олігарха Коломойського, а Вакарчука – Пінчука та російського банкіра Фельдмана, співвласника "Альфа-груп" та одного із гаманців президента Путіна, що має найбільші активи в Україні. Після заяв Зеленського та Вакарчука про відмову від участі у виборах ситуація із кандидатами стане ще більш заплутаною. Деякі експерти припускають, що незабаром про свої президентські амбіції може заявити колишній прем'єр-міністр, номінальний глава партії Народний фронт Яценюк. Дії нинішнього глави уряду Гройсмана також свідчить про можливу підготовку до виборів, особливо після спроби "підім'яти" під себе всі фінансові потоки, що йдуть через податкову службу та митницю. Крім того, зняття з виборів Вакарчука та Зеленського грає на руку лідеру рейтингів – голові партії Батьківщина Тимошенко, оскільки вони могли відібрати у неї частину голосів виборців, що налаштовані проти чинної влади.

No comments:

Post a Comment