July 11, 2018

10.07.2018: Держстат не помічає зростання інфляції вд

Держстат не помічає зростання інфляції два місяці поспіль
Держстат не помічає зростання інфляції два місяці поспіль

  • Держстат стверджує, що інфляція не зростає два місяці поспіль.
  • Держорганам заборонили контролювати проживання переселенців.
  • Командувач ООС Наєв виключив перебування на передовій добровольців і волонтерів.

В Україні

  • Верховна Рада прийняла закон про вдосконалення правил землекористування. Ділянки під лісозахисними смугами віднесено до земель сільгосппризначення, дозволено оренду польових доріг без обмеження доступу орендарів до своїх ділянок. Крім того, передбачено право власників землі на обмін ділянок на рівноцінні, що перебувають у комунальній або державній власності.
    Прийнято також закон про вимоги до продукції органічного виробництва та її маркування.
  • Глава бюджетного комітету Верховної Ради Павелко заявив, що секвестру (скорочення витрат) бюджету до осені не буде, оскільки Мінфін не надав такі пропозиції.
  • Мер Харкова Кернес назвав кримінальну справу за обвинуваченням його у викраденні активістів харківського євромайдан і тортурах взимку 2014 г. "сфабрикованими" та прогнозує його закриття. На чергове засідання суду у Полтаві прокурори, потерпілі та їхні представники не з'явилися. Суд триває більше 4 років.
  • Поліція провела обшук у координатора націоналістичної організації С14 Мазура, якого підозрюють в організації погрому циганського табору у Києві на Лисій горі.
  • Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про заборону перевірок перебування внутрішньо переміщених осіб будь-якими контролюючим органами, в тому числі, органами соціального захисту.
  • Держстат стверджує, що споживча інфляція в Україні не зростає другий місяць поспіль, яка із початку року зросла лише на 3,5%, і темпи її істотно сповільнилися.
  • На міжбанківському ринку спостерігається відносне затишшя – банки вклали гривню у депозитні сертифікати НБУ, залишки на кореспондентських рахунках банків зменшилися на 7 млрд грн, що не дозволяє їм розгойдувати курс: 26,21 ₴/$ (-0,04 грн), 30,70 ₴/€ (-0,25 грн), 4,20 ₴/10 (+0,02 грн).

Київ

  • Київрада прийняла рішення про взяття на себе фінансових зобов'язань у сумі 1.83 млрд грн з виплати за договором лізингу за вагони, що поставлені компанією Укррослізинг Київському метрополітену в 2009-2013 рр. Борг, підтверджений рішенням Вищого господарського суду, викупив харківський бізнесмен Фукс.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за попередню добу втрат серед українських військовослужбовців на Донбасі не було. Окупаційні війська ведуть безперервні обстріли позицій української армії на приморській ділянці фронту зі стрілецької зброї і гранатометів, вогневі контакти відбулися в околицях Донецька, Авдіївки, Горлівки, а також на Світлодарській дузі та у районі траси Т-1303 "Бахмутка" в Луганській області.
  • Командувач операцією об'єднаних сил на Донбасі Наєв заборонив перебування на передовій добровольців "Правого сектора", які сформували Українську добровольчу армію (УДА), і волонтерів. Він підкреслив, що у зоні бойових дій можуть перебувати тільки підрозділи Збройних сил та інших силових структур, що входять до об'єднаних сил.

Україна й світ

  • Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію з вимогою виведення російських військ із території самопроголошеної Придністровської республіки на сході Молдови та заміни їх на миротворчу наглядову місію.
  • Польська комісія із розслідування катастрофи авіалайнера Ту-154 2010 року під Смоленськом, в якій загинули майже всі керівники країни, повідомила, що російська влада не дозволила провести реконструкцію уламків літака. На думку польських офіційних представників, ці дії підтверджують висновки комісії про пошкодження літака у результаті вибуху над землею, а не удару об дерево при посадці.
  • Компанія General Electric представила українській делегації на чолі з директором Укрзалізниці Кравцовим перший локомотив Evolution, що виготовлений відповідно до договору між компаніями. Договір передбачає постачання 30 локомотивів до України за договором лізингу, відсотки виплати за яким набагато вищі, ніж за договором кредиту та будуть не нижче від ставки рефінансування НБУ.

No comments:

Post a Comment