July 07, 2018

06.07.2018: Унаслідок вибуху міномета на полігоні загинули 4 військових, ще 8 – поранені

Вибух міномета на навчаннях спричинив загибель 4 військових
Вибух міномета на навчаннях спричинив загибель 4 військових

  • Унаслідок вибуху міномета на полігоні загинули 4 військових, ще 8 – поранені.
  • Спрощено правила перетину кордону неповнолітніми.
  • "Межигір'я" передали Нацагентству із розшуку активів.

В Україні

  • На військовому полігоні у Рівненській області під час планових навчань стався нещасний випадок із розривом міни у стволі міномета "Молот", який випускає "Укроборонпром". В результаті загинули 4 військових, поранені – ще 8. Це вже четвертий випадок із мінометами "Молот" з людськими жертвами. Вибухи мінометів відбувалися не тільки на навчаннях, але й на лінії фронту. Розслідування попередніх інцидентів засекречено, проте деякі експерти припускають, що причиною стало недотримання стандартів при виробництві стволів і звинувачують главу комітету Верховної Ради з питань оборони Пашинського в "кришуванні" та отриманні прибутків від підприємства "Маяк" – виробника мінометів. Міністерство оборони замінює "Молотами" радянські міномети "Сані", які відслужили свій ресурс і також небезпечні у використанні.
  • Кабмін прийняв рішення про внесення змін до правил перетину кордону дітьми. Тепер батьки можуть доручати супровід дітей у польотах членам екіпажів літаків. Також спрощено механізм в'їзду через кордони одиноких матерів із дітьми, які народилися за кордоном, – інформація про батька дитини в документах дітей не є обов'язковою.
  • Главі незареєстрованого інформагентства "РИА-Новости Україна" Вишинському, що обвинувачується в державній зраді, Генпрокуратура повідомила про підозру у незаконному зберіганні зброї.
  • Суд передав резиденцію колишнього президента Януковича "Межигір'я" Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами.
  • Торги на валютній біржі пройшли спокійно із невеликим перевищенням пропозиції валюти над попитом, що дозволило Нацбанку купити близько $10 млн через систему Matching: 26,32 ₴/$ (-0,11 грн), 30,85 ₴/€ (-0,09 грн), 4,17 ₴/10 (-0,01 грн).

Війна

  • На Донбасі минулої доби бойова обстановка не змінилася. Усією лінією фронту окупаційні війська обстрілювали позиції української армії зі стрілецької зброї, гранатометів і БМП, а в Широкиному, в околицях Маріуполя, – застосували міномети та протитанкові ракети. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, кулею снайпера у Красногорівці під Донецьком пораненений військовослужбовець.

Україна й світ

  • Незважаючи на заяви європейських лідерів про бойкот чемпіонату світу з футболу, президент Франції Макрон має намір відвідати півфінальний матч своєї збірної із командою Бельгії у Санкт-Петербурзі. Прес-служба Путіна висловила задоволення цим візитом.
  • Держдепартамент США висловив задоволення ухваленням Верховною Радою закону про нацбезпеку, який підписано президентом Порошенком у четвер. За твердженням речника Держдепартаменту, закон відповідає західним принципам і забезпечує основу для підвищення сумісності Збройних сил України та НАТО. Повна імплементація закону посилить орієнтацію України на Захід.
  • Прес-служба Нафтогазу повідомила про подання ще одного позову до Стокгольмського арбітражу проти Газпрому із вимогою підвищення тарифу на транзит російського газу українською газотранспортною системою.
    Газпром був змушений на вимогу суду розкрити інформацію про свої активи у Великій Британії.
    Глава Нафтогазу Коболєв повідомив, що служба безпеки компанії надала йому в користування броньований джип преміум-класу Cadillac Escalade. Коболєв також стверджує, що виплата великих премій менеджменту компаній за виграш корпоративних суперечок в арбітражі є звичайною світовою практикою.

Тренди

  • Глава Нацполіціі Князєв заявив, що у 3100 таборах в Україні проживає понад 100 тис. циган. Він повідомив, що поліція зареєструвала 9 кримінальних проваджень за фактами хуліганських дій проти ромів та навмисного вбивства, а також за залучення циганами неповнолітніх до злочинної діяльності. Князєв стверджує, що напади на табори ромів – однотипні та відбуваються націоналістично налаштованою молоддю.
  • Київводоканал вважає, що поставки питної води у країні знаходяться під загрозою через зупинку виробництва на підприємстві-монополісті ДніпроАзот, що виробляє рідкий хлор, який використовують водоканали для очищення води. Запасів хлору на підприємствах залишилося на кілька тижнів, тому водоканали будуть змушені обмежити подачу води споживачам. На думку експертів, імпорт рідкого хлору проблематичний через неможливість перестановки колісних пар на залізничних цистернах, до того ж, сертифікація імпортного хлору займає багато часу. Чиновники наполягають на якнайшвидшому відновленні виробництва. ДніпроАзот належить групі "Приват" олігархів Коломойського та Боголюбова, а його керівництво слідчі генпрокуратури підозрюють у незаконному виведенні коштів з "Укрнафти", міноритарними акціонерами яких також є компанії групи "Приват".

No comments:

Post a Comment