July 05, 2018

04.07.2018: Експерти констатують: Нацполіція за три роки не змінилася

Експерти констатують: Нацполіція за три роки не змінилася
Експерти констатують: Нацполіція за три роки не змінилася

  • Експерти констатують: Нацполіція за три роки не змінилася.
  • Гройсман призначив на ключові пости у Держфіскальной службі своїх людей.
  • "Народний фронт" намагається пропхати закон про позасудове блокування веб-сайтів.
  • Порошенко вніс до парламенту законопроект про податок на виведений капітал.

В Україні

  • Депутати Верховної Ради прийняли у першому читанні законопроект про посилення покарання за дорожньо-транспортні пригоди, у тому числі зі збитими людьми, що вчинені водіями в нетверезому стані.
    Комітет Верховної Ради з питань оборони та безпеки підтримав законопроект депутатів Тимчука, Чорновол і Винника про кібербезпеку, що дозволяє позасудове блокування веб-сайтів.
    Президент Порошенко вніс до парламенту законопроект про податок на виведений капітал. Подібний закон і зміни до податкового кодексу, внесені комітетом із питань податкової і митної політики, який очолює ставленик Порошенка Южаніна, були двічі провалені Верховною Радою через вимоги МВФ. Порошенко також підписав закон про валюту, що, як декларували його автори, "дозволяє все, що не заборонено".
  • Кабмін призначив двох заступників виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Продана. Вони керуватимуть двома ключовими напрямками – митною службою та роботою із великими платниками податків. Гройсман заявив, що доки він буде главою уряду, Продан залишиться на посаді. На думку експертів і за свідченнями користувачів соцмереж, нові призначенці – люди прем'єр-міністра Гройсмана, які мають забезпечити повний контроль над фінансовими потоками у державі. Це особливо актуально у період проведення передвиборної кампанії, тим паче, що Гройсман не приховує своїх політичних амбіцій.
  • Уряд розширив постановою від 20 червня повноваження Нацполіціі з контролю над митними надходженнями, що дозволить їй отримати доступ до бази даних митниці "Інспектор-2006" і відслідковувати переміщення автомобілів з європейськими номерами. Поліція почала вносити інформацію про транспортні засоби, що знаходяться на території України з порушенням митного законодавства, в базу розшуку "Рубіж", яка мусить автоматично визначати такі автомобілі.
  • Група депутатів Верховної Ради оскаржила в суді рішення Нацкомісії із контролю у сфері енергетики та комунальних послуг, за яким було введено т.зв. тариф "Роттердам+" на закупівлю вугілля, що передбачає ціну, еквівалентну ціні на біржі у Роттердамі, плюс транспортні витрати, незважаючи на те, що більшість вугілля видобувається в Україні. Зловживання у НКРЕКП через застосування тарифу "Роттердам +" розслідує й НАБУ. Основним вигодонабувачем у результаті дії тарифу стали компанії олігарха Ахметова. Однак частина їх акцій і боргових зобов'язань були викуплені інвесткомпанією ICU, яка підконтрольна президенту Порошенку, що дозволяє припустити пряму зацікавленість Порошенка у застосуванні цього тарифу, тим більше, що на момент затвердження цієї схеми Нацкомісією керував Вовк – колишній менеджер його компанії "Рошен".
  • У день Нацполіціі експерти констатували, що незважаючи на створення нової патрульної поліції і переатестацію співробітників, більшість співробітників старої міліції залишилися на своїх посадах, система роботи не змінилася, а за деякими напрямками правоохоронної діяльності ситуація помітно погіршилася.
  • Генпрокуратура та СБУ затримали заступника міністра юстиції Оскирко, яка, за твердженням генпрокурора Луценко, організувала та керувала злочинною групою, що займається рейдерськими захопленнями.
  • Генпрокурор Луценко повідомив про початок розслідування з факту видачі премій керівництву Нафтогазу за результатами розгляду справ проти Газпрому у Стокгольмському арбітражі. Справу відкрито за зверненням депутатів Верховної Ради.
  • МОЗ оновило календар профілактичних щеплень "для приведення у відповідність до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я".
  • Незважаючи на вихідний день на біржах у США, активність на торгах була високою. Інвестори активно купували валюту для виведення дивідендів. Це призвело до різкого стрибка курсу, і Нацбанк був змушений продати $15-20 млн через систему Matching, щоб стабілізувати ситуацію: 26,44 ₴/$ (+0,14 грн), 30,78 ₴/€ (+0,10 грн ), 4,18 ₴/10 (+0,02 грн).

Київ

  • Генпрокуратура заблокувала рішення Київради про виділення землі під будівництво Музею революції гідності на алеї Героїв Небесної Сотні через нібито незакінчені слідчі дії. Після розстрілу активістів Майдану минуло вже більше 4,5 років, багато речових доказів на місці злочину знищено.

Війна

  • "Хлібне перемир'я" існує тільки на папері. Упродовж минулої доби окупанти обстрілювали позиції українських військ усією лінією фронту, у тому числі із мінометів і БМП. У районі населеного пункту Південне (Чигирі) під Горлівкою припинено спробу прориву диверсійної групи. Внаслідок бойових дій дістали поранень 4 українських військових.

Тренди

  • Згідно з опитуванням, що проведено Київським міжнародним інститутом соціології, найбільшими проблемами українці назвали війну на Донбасі, зниження рівня життя та економічну ситуацію в країні. У той самий час респонденти не вважають важливими проблеми статусу російської мови, відродження української нації і незаконної анексії Криму.


No comments:

Post a Comment