June 27, 2018

26.06.2018: Турчинов анонсував приватизацію оборонних підприємств

Турчинов анонсував приватизацію оборонних підприємств
Турчинов анонсував приватизацію оборонних підприємств

  • Турчинов анонсував приватизацію оборонних підприємств.
  • Купівельна спроможність гривні знизилася в 14 разів із 1996 року.
  • Соцслужба "Рейтинг" поставила президентську партію БПП на 7 місце на парламентських виборах.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про створення Антикорупційного суду.
  • Глава РНБО Турчинов заявив про можливість скасування заборони на приватизацію українських оборонних підприємств і їх подальшого продажу. За його словами, відповідний законопроект готують РНБО, парламентський комітет з оборони і безпеки та Кабмін. Турчинов також оголосив про введення в дію лібералізації зовнішньоекономічної діяльності підприємств оборонного сектора – їм дозволено експорт власної продукції без обмежень.
  • "Центр протидії корупції" повідомив, що очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький і його сім'я отримали в 2012-2015 рр. 5 земельних ділянок загальною площею 0,48 га. Холодницький стверджує, що всю інформацію про ці ділянки внесено до електронних декларацій.
  • НАБУ закрило справу про недостовірне декларування доходів колишньою главою НБУ Гонтаревою.
  • Прокуратура висунула звинувачення в умисному вбивстві організатору нападу на циганський табір у Львові.
  • Глава Ради НБУ Данилишин вважає, що з усіх умов, що висунено МВФ для отримання Україною траншу, залишилося лише одна – підвищення ціни на газ для індивідуальних споживачів "на основі імпортного паритету". Він заявив, що над питанням "інтенсивно працюють" експерти з України та МВФ, щоб це "не так болісно відбивалося на населенні". Данилишин висловив сподівання, що місія фонду прибуде до Києва до осені.
  • Національний банк констатував, що купівельна спроможність гривні з 1996 року знизилася у 14 разів – 1 гривня 2018 року еквівалентна 7 коп. 1996 року.
  • Розпочаті виплати відшкодування ПДВ Держказначейством не змогли розхитати ринок: 26,19 ₴/$ (+0,02 грн), 30,57 ₴/€ (-0,06 грн), 4,17 ₴/10 (+0,01 грн).
Київ

  • Київрада мінімальною кількістю голосів затвердила новий план забудови мікрорайону Троєщина, що передбачає збільшення площі житлової забудови більш ніж на 10% – до 226 га, висотність будівель визначено в 27 поверхів. У результаті протягом 20 років населення мікрорайону зросте з 93 тис. до 113 тис. чол. Опозиційні депутати висловили основну претензію до плану, що пов'язана з відсутністю транспортної інфраструктури, на що мер Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський міст, що дозволить відкрити на Троєщину гілку метро.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі загинув ще один український військовослужбовець, 2 – поранені. Під артилерійський і мінометний обстріли окупантів потрапили захисники Новотошківського та Кримського наі трасі "Бахмутка" у Луганській області, а також Мар'їнки на околиці Донецька. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися на околицях Донецька, Горлівки, Авдіївки, на Світлодарському виступі та на південній ділянці фронту на схід від Маріуполя.

Україна й світ

  • Держдепартамент США нагадав українським законодавцям про їх зобов'язання внесення змін до закону про Антикорупційний суд, якими буде скасовано поправку про можливість розгляду апеляційних скарг корупціонерів у судах загальної юрисдикції.
  • Адміністрація США відмовилася від проведення саміту президентів Трампа й Путіна у Відні. Новим місцем проведення названо столицю Фінляндії Гельсінкі.
  • Прес-секретар президента РФ Пєсков заявив, що український політв'язень Сенцов не може бути помилуваний на підставі звернення Генерального секретаря Ради Європи Ягланда, "оскільки така процедура не прописана у законі".
  • Рада ЄС затвердила надання Україні макрофінансової допомоги на суму €1 млрд. Кредит може бути наданий після виконання українською владою низки умов, які буде прописано в меморандумі.
  • Депутат від БПП Ар'єв повідомив, що спроба повернути делегацію Росії до ПАРЄ через спеціальний комітет закінчилася безрезультатно, а найближче голосування в Асамблеї може відбутися не раніше, ніж через півроку.
  • Московський міський суд стверджує, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Денисова зможе відвідати українського політв'язня Сущенка лише після набуття чинності вироку. Російський суд засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві. Крім того, 10 квітня за таким самим звинуваченням у Нижньому Новгороді заарештовано ще одного українського громадянина Кияшка – його звинуватили в спробі контрабанди деталей військових літаків.

Тренди

  • Згідно із соцопитуванням, що проведено службою "Рейтинг", на парламентських виборах готові взяти участь у голосуванні 27% виборців, ще 41% – назвали свою участь "можливою". Не прийдуть на голосування 14% респондентів, ще 7% – також швидше за все не братимуть участь. Серед тих, хто готовий взяти участь у голосуванні, за партію "Батьківщина" віддадуть свої голоси 17% респондентів, далі з 10% йдуть "Опозиційний блок", "Громадянська позиція" та партія "Слуга народу". За президентську політсилу БПП готові проголосувати лише 7,4% респондентів, вона зайняла лише 7 місце у рейтингу.

No comments:

Post a Comment