June 26, 2018

25.06.2018: Порошенко може не потрапити до другого туру президентських виборів

Порошенко може не потрапити до другого туру президентських виборів
Порошенко може не потрапити до другого туру президентських виборів

  • Порошенко може не потрапити до другого туру президентських виборів.
  • Новий глава Донецької ОВГА не подав електронну декларацію.
  • Рубану подовжили арешт ще на 2 місяці.
В Україні

  • Фонд держмайна видав наказ про підготовку до продажу держпакету акцій Запорізького алюмінієвого заводу та повідомив, що Одеський припортовий завод готуватимуть до приватизації протягом півроку. Також оголошено конкурси з відбору радників для підготовки до продажу пакетів акцій 6 найбільших держпідприємств.
  • Центр протидії корупції повідомив, що новий глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Куць порушив закон про боротьбу з корупцією й не подав електронну декларацію до призначення, що передбачає кримінальну відповідальність. Крім того, його дітям подарували квартиру в Києві за 4 млн грн, вони також володіють земельною ділянкою та будинком у передмістях столиці.
  • Поліція змогла знайти та звільнити сина аташе Лівії, якого невідомими було викрадено у Києві.
  • Суд подовжив на 2 місяці арешт голові організації "Офіцерський корпус" Рубану, якого разом із депутатом Савченко звинувачують у підготовці терактів і державного перевороту.
  • Мінфін повідомив, що за підсумками травня державний і гарантований державою борг України скоротився на 1% ($ 0,79 млрд) і становить $76,26 млрд.
  • Кінець місяця й кварталу викликав велику активність на валютному ринку, однак затримка виплат відшкодування ПДВ Держказначейством не дозволила знизити курс гривні: 26,17 ₴/$ (-0,07 грн), 30,62 ₴/€ (+0,06 грн) , 4,16 ₴/10 (+0,01 грн). За оцінками учасників торгів, Нацбанк купував валюту через систему Matching, сума покупки була набагато менша від задекларованих $10 млн.

Київ

  • НКРЕКП дозволила підвищити Київводоканалу тариф на холодну воду та каналізаційні стоки на 6% – до 16,71 грн/м3.

Війна

  • Минулої доби за зведенням штабу операції об'єднаних сил, обстановка на Донбасі не змінилася. Окупанти обстріляли із мінометів українські війська у районі невідкритого КПВВ Золоте в Луганській області, а також у районі Авдіївки. На багатьох ділянках уздовж усієї лінії фронту відбулися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. У результаті бойових дій дістав поранень військовослужбовець, у шпиталі в Дніпрі помер боєць, якого поранений кулею снайпера 19 червня.

Україна й світ

  • Міністри оборони 8 країн ЄС і Великої Британії підписали угоду про формування спільних сил швидкого реагування.
  • Генеральний секретар Ради Європи Ягланд звернувся до президента РФ Путіна із проханням про звільнення українського політв'язня Сенцова, що голодує у російській в'язниці вже більше 40 днів.

Тренди

  • Виборча кампанія у самому розпалі, хоча до її офіційного початку ще півроку. За даними соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, серед виборців, які мають намір прийти на вибори, найбільшу підтримку отримала б лідер Батьківщини Тимошенко з 22,8% голосів, у Гриценка – 16%, у Ляшка – 13,2%. Чинний президент Порошенко посів ву опитуванні лише 5 місце – його підтримують лише трохи більше 10%. Лідером антирейтингу залишається Порошенко – за нього не проголосує за жодних умов майже половина виборців, і Тимошенко – за неї не проголосує майже чверть респондентів.
    Серед партій лідирують Батьківщина із 21,6% і Громадянська позиція – 15,9%, далі йдуть Опозиційний блок і Радикальна партія із трохи більше, ніж 11%. Президентський блок лише на 6 місці із менш ніж 8% підтримки.
    Крім того, майже 84% опитаних незадоволені напрямком руху країни, і лише 11% – задоволені нинішнім курсом.
  • Суд у Львові відправив під арешт двох неповнолітніх із 8 чоловік, яких затримано за напад на циганський табір, у результаті якого загинув 1 представник ромської нацменшини, ще 4 – дістали поранень. Нападники визнали свою належність до угруповання "Твереза й зла молодь". Вони використовували символіку організації харківських "ультрас" Misanthropic Division, яку пов'язують із добровольцями батальйону "Азов" і лідером "Національного корпусу" Білецьким. Неформальна ультраправа організація Misanthropic Division оголосила про припинення своєї діяльності на початку 2016 р, проте вже влітку того самого року повідомила, що діяльність буде продовжено. Глава СБУ Грицак вважає, що напад на циган могли організувати російські спецслужби, але виконавцями були українські громадяни.


No comments:

Post a Comment