May 28, 2018

27.05.2018: Газпром дотягне Турецький потік до кордону Турції з ЄС

Газпром дотягне Турецький потік до кордону Турції з ЄС
Газпром дотягне Турецький потік до кордону Турції з ЄС

  • Газпром домовився із Туреччиною про подовження "Турецького потоку" до кордону з ЄС.
  • Росія відправила на Донбас ще один "гумконвой".
  • На одному із ринків в Києві сталося зіткнення активістів з поліцією.
  • Україна, Болгарія та Румунія мають намір добудувати автомагістраль Одеса-Варна.

В Україні

  • Військова прокуратура розслідує смерть військовослужбовця, тіло якого було знайдено поруч із територією військового полігону в Яворові.

Київ

  • На ринку біля метро "Лісова" кілька десятків молодих людей розгромили кіоск продавця, який побив напередодні військового пенсіонера. У ході зіткнень постраждали 3 працівників поліції, затримано 34 людини. Поліція стверджує, що особу, що напала на пенсіонера, було затримано ще вчора. Більшість експертів упевнені, що зіткнення спровокувала бездіяльність працівників поліції, які не припиняють протиправні дії представників етнічних кримінальних угруповань.

Війна

  • Інтенсивність бойових дій на Донбасі за минулу добу дещо знизилася, бої із застосуванням артилерії йшли у Приазов'ї, в околицях Донецька, Авдіївки, Горлівки та на Світлодарському виступі. За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил, поранено 2 військовослужбовців, ще один – пропав безвісти під час боїв на ділянці фронту під Маріуполем. У неділю внаслідок артилерійського обстрілу загинуло двоє військовослужбовців СБУ зі спецпідрозділу "Альфа", ще одного – важко поранено.
  • Росія відправила на Донбас 77-й "гуманітарний" конвой і планує наступну поставку "дитячих продуктових наборів" та "обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт" у червні.

Україна й світ

  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер заявив, що між США та ЄС немає розбіжностей із питання надання Україні летальної оборонної зброї. Він вважає, що на Донбасі йде "гаряча війна", за яку несе відповідальність російське керівництво. Він висловив готовність до продовження переговорів із помічником президента РФ Сурковим, якщо його уповноважить на ці дії президент Путін.
  • Прем'єр-міністр Грузії Квірікашвілі сподівається, що країну приймуть до НАТО 2021 року. Глава МЗС Польщі Чапутовіч заявив, що генеральний секретар НАТО Столтенберг має втрутитися у конфлікт між Угорщиною та Україною та запропонувати рішення, що влаштує обидві сторони й дозволить продовжити інтеграцію України до Альянсу.
  • Газпром домовився із владою Туреччини щодо будівництва газогону до кордону з ЄС від хаба на узбережжі Чорного моря, який буде кінцевою точкою двох черг "Турецького потоку". Росія послідовно будує альтернативні маршрути доставки газу до Європи в обхід української ГТС. Загроза припинення транзиту російського газу Україною стає все більш реальною, в української влади немає плану "Б" проти дій Газпрому, крім апелювання до урядів країн ЄС і США.
  • Президент Порошенко домовився із прем'єр-міністром Болгарії Борисовим про активізацію будівництва автотраси з Одеси до Варни територією Румунії. Порошенко заявив, що сподівається залучити для реалізації проекту кошти ЄС.

Тренди

  • Про те, як українська влада "бореться із корупцією", свідчить процес у суді зі справи колишнього глави Держфіскальной служби Насірова. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький заявив, що тільки зачитування вироку займе близько 20 місяців, оскільки суд призначає засідання тільки раз на місяць. Холодницький послався на суд, що пом'якшив запобіжний захід сину міністра внутрішніх справ Авакова, проти якого закінчено розслідування справи про корупційну закупівлю рюкзаків для Нацгвардії. Крім того, Холодницький запевняє, що справу проти голови Центральної виборчої комісії Охендовського, якого звинувачують в отриманні великих сум із "чорної каси" Партії регіонів, не закрито, як повідомили деякі ЗМІ.


No comments:

Post a Comment