May 26, 2018

25.05.2018: Вовк попередив про зростання тарифів на газ для населення на 50-60%


Вовк попередив про зростання тарифів на газ для населення на 50-60%
Вовк попередив про зростання тарифів на газ для населення на 50-60%
  • Вовк попередив про зростання тарифів на газ для населення на 50-60%.
  • НБУ скасував реєстрацію операторів платіжних систем Webmoney і Paymaster.
  • Генпрокурор передав до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності депутатів Вілкула та Колесникова.

В Україні

  • 45 депутатів Верховної Ради звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати незаконним призначення депутата від Народного фронту Денисової на посаду уповноваженої із прав людини через процесуальні порушення.
  • Генпрокурор Луценко передав до парламенту подання на позбавлення недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від Опозиційного блоку Вілкула та Колесникова. Глава партії Бойко назвав ці дії влади помстою опозиції і пообіцяв зробити все для захисту колег.
  • Нацбанк на підставі постанови РНБО остаточно виключив Webmoney.UA зі списку внутрішньодержавних платіжних систем, а також скасував реєстрацію популярного оператора платіжних послуг Paymaster.ua. У той самий час НБУ дозволив провести докапіталізацію дочірніх російських державних банків їх центральними структурами.
  • Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) заявив про готовність увійти до складу акціонерів державного Ощадбанку. У цьому випадку банк має стати членом Фонду гарантування вкладів, а його вкладники втратять право на відшкодування всієї суми у разі банкрутства банку, яке наразі гарантовано державою.
  • Заступник голови НБУ Сологуб сподівається на підписання з МВФ угоди про нову програму кредитування. Він висловив упевненість, що до кінця року буде отримано транші в $2 млрд за поточною програмою. При цьому Україна не виконала жодної істотної вимоги МВФ, які є необхідними для отримання грошей: створення незалежного Антикорупційного суду, скасування мораторію на продаж землі сільгосппризначення, а також приведення тарифів на газ для населення до "ринкового рівня".
  • Незважаючи на великі виплати відшкодування ПДВ, помітного подорожчання долара на ринку не відбулося: 26.15 ₴/$ (+0,04 грн), 30.53 ₴/€ (-0,09 грн), 4.24 ₴/10 (-0,01 грн ). Банки продавали валюту, фіксуючи прибуток із початку тижня та сподіваючись на футбольних уболівальників, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів із футболу до Києва. Банкіри очікують подальшого ослаблення гривні через великі залишки на рахунках.

Війна

  • Відповідно до даних штабу операції об'єднаних сил, на Донбасі за минулу добу внаслідок обстрілів поранено 2 українських військовослужбовців. Локальні бої йшли на приморській ділянці фронту – у Широкиному та Водяному, а також у Мар'їнці на околиці Донецька, під Горлівкою, на Світлодарському виступі та в районі траси "Бахмутка" Т-1303 у Луганській області. Під Волновахою засобами ППО збито безпілотник окупаційних військ.
  • Уповноважена Верховної Ради із прав людини Денисова повідомила, що з початку військових дій на Донбасі 56 дітей пропали безвісти, серед них досі 33 перебувають у розшуку.

Україна й світ

  • Президент РФ Путін назвав загрозою для Росії розширення НАТО через долучення України та закликав країни Альянсу "не переходити межі". Уряд Угорщини наполягає на перегляді НАТО програм підтримки України через "провал реформ" і "небезпеку для сусідів". Керівництво НАТО однак заявило, що не має наміру припиняти програми, незважаючи на демарш Угорщини.
  • Президент Франції Макрон заявив, що санкції проти Росії не буде послаблено або знято без прогресу в Україні. Країни ЄС попередньо домовилися про подовження санкцій ще на півроку на саміті 28-29 червня.

Тренди

  • Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Вовк попередив про майбутнє подорожчання газу для населення, яке, за його твердженням, становитиме 60-70%. Вовк заявив, що якби рішення уряду від минулого року було виконано, то ціни підвищувалися б не стрибком, а поетапно – по 10-15%.

No comments:

Post a Comment