May 15, 2018

14.05.2018: Кабмін спробує домовитися з МВФ про тарифи на газ для населення


Кабмін спробує домовитися з МВФ про тарифи на газ для населення
Кабмін спробує домовитися з МВФ про тарифи на газ для населення
  • Кабмін спробує домовитися з МВФ про тарифи на газ для населення.
  • Суд про подовження арешту депутата Савченко перенесено на вівторок.
  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер прибув на Донбас.

В Україні

  • Судове засідання щодо подовження арешту депутата Савченко перенесено на 15 травня за клопотанням наданого їй державного адвоката, яка заявила про необхідність ознайомлення із матеріалами справи. Савченко звинувачують у підготовці масових терактів і спробі державного перевороту. Депутат від Радикальної партії Мосійчук заявив, що готовий взяти Савченко на поруки.
  • Нацбанк стверджує, що постанова про надання Укрпошті ліцензії на фінансові послуги була законною. "Нова пошта" оскаржує постанову в суді, вважаючи, що вона дає конкурентні переваги держпідприємству.
  • За повідомленням Мінфіну, виплати за державним і гарантованим державою боргом до кінця року становитимуть майже 318 млрд грн, третина з яких піде на обслуговування боргу. У квітні чисті валютні резерви НБУ (без урахування позикових коштів) зросли на $318 млн – до $6,6 млрд. У той самий час, із початку року валові валютні резерви (з урахуванням запозичень) скоротилися на $381 млн (-2%).
  • Торги на валютній біржі пройшли спокійно: 26.17 ₴/$ (-0.03 грн), 31.37 ₴/€ (+0,11 грн), 4.24 ₴/10. Нацбанк купив $10 млн через систему Matching.

Київ

  • Київводоканал підвищить у червні розцінки на холодну воду та водопостачання на 6%, а з наступного року планує підвищення на 50% і більше. Чиновники намагаються пояснити зростання тарифів збільшенням вартості електроенергії, витрат на ремонт, пальне, реагенти для очищення води, а також підвищенням рентних платежів за воду.

Війна

  • Відповідно до даних штабу ООС, військова активність окупантів на Донбасі зменшилася, проте на деяких ділянках фронту позиції українських військ обстріляні із мінометів і стрілецької зброї. Втрат серед українських військовослужбовців за попередню добу не було.
    Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні прибув на Донбас. Перед візитом він заявив, що останній його контакт із представником російської влади Сурковим відбувся у січні 2018 р., і сторони не змогли досягти взаємоприйнятного рішення щодо припинення військових дій і реінтеграції ОРДЛО. За його словами, відтоді російська сторона досі не виходила на контакт.

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін закликав українців не їхати на чемпіонат світу з футболу у Росії, а кілька депутатів внесли законопроект про заборону трансляції матчів.
  • Міністр Кабінету міністрів Саєнко повідомив, що уряд має намір запропонувати МВФ кілька варіантів розрахунку ціни газу для населення. Він підкреслив, що після прийняття закону про Антикорупційний суд позиція МВФ щодо України може стати "гнучкішою".
  • Українського консула в Гамбурзі відсторонено від посади на час проведення розслідування за доносом проросійського блогера Шарія. Шарій звинуватив чиновника у поширенні антисемітських висловлювань у соцмережах.
  • Рада ЄС ввела санкції проти 5 членів виборчкому Криму, що організували та проводили вибори на окупованому Росією півострові.

No comments:

Post a Comment