May 11, 2018

10.05.2018: Кабмін затвердив списки "великої приватизації" на 2018 рік

Кабмін затвердив списки "великої приватизації" на 2018 рік
Кабмін затвердив списки "великої приватизації" на 2018 рік

  • Кабмін затвердив списки "великої приватизації" на 2018 рік.
  • Прокуратура заявила про закінчення розслідування вбивства депутата Вороненкова.
  • Онищенко передав журналістам матеріали про купівлю голосувань у парламенті.

В Україні

  • Кабмін затвердив список державних підприємств, які мають бути продані 2018 року. Органам управління об'єктами доручено в місячний термін передати Фонду держмайна функції з управління ними. Планується продати держпакети Центренерго, низки обленерго та теплоцентралей, Об'єднану гірничо-хімічну компанію, найбільшу шахту "Краснолиманська", Азовмаш, Одеський припортовий завод, Турбоатом, Сумихімпром, Запорізький титано-магнієвий комбінат і низку інших стратегічних підприємств.
  • Глава фонду держмайна Трубаров повідомив, що єдину базу даних оцінки нерухомості практично створено. Вона дозволить блокувати операції із нерухомістю за заниженою ціною для ухиляння від оподаткування. Чиновник прогнозує, що це забезпечить надходження до бюджету додатково 2-3 млрд грн.
  • Міністерство енергетики пропонує зберегти на тому самому рівні ціни на газ для населення.
  • Прокуратура Києва заявила про завершення слідства за фактом вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Вороненкова, який втік до України та отримав тут громадянство.
  • Згідно зі звітом ЄБРР, істотними ризиками для зростання української економіки в наступні 2 роки є великі виплати з обслуговування та погашення зовнішнього боргу, а також президентські та парламентські вибори. Крім того, банк зазначив невизначеність подальшої співпраці з МВФ і зниження темпів реалізації реформ.
  • Після вихідного дня обсяг торгів був невеликим, курс практично не змінився: 26.19 ₴/$ (-0.03 грн), 31.11 ₴/€ (-0,01 грн), 4.19 ₴/10 (+0.03 грн). За даними учасників ринку, Нацбанк зміг купити $10 млн через систему Matching.

Війна

  • За минулу добу в результаті бойових дій зазнали поранень 3 військовиків. По уточненими даним штабу ООС, за попередню добу загинув боєць, ще 5 – поранено й травмовано.

Україна й світ

  • Експерт Atlantic Council Аслунд вважає, що рішення Третейського суду в Гаазі про надання компенсацій українським компаніям і приватній особі за майно, що втрачене ними у Криму після окупації, дозволяє стягнути збитки через європейські суди. Джерелом для компенсації може стати російське майно у будь-якій країні світу. Серед компаній, які подали позов, є ті, що належать олігарху Коломойському.

Тренди

  • Збіглий депутат Онищенко передав журналістам Cлідство.info інформацію й дозволив сфотографувати sms-листування із найближчим оточенням президента Порошенка – депутатами Кононенком і Березюком, а також фінансовим радником президента Пасенюком. Згідно із цією інформацією, голоси деяких фракцій у Верховній Раді, у тому числі "Батьківщини", купувалися для прийняття важливих для оточення президента законів і призначень на державні посади. Онищенко визнав, що брав участь у корупційних схемах, але робив це за погодженням із Порошенком і його людьми. Журналісти передали до НАБУ отримані від Онищенка матеріали. Глава НАБУ Ситник пообіцяв, що їх будуть враховано в рамках кримінального провадження, і за ним буде проведено слідчі дії.
    Особливо боляче інформація про підкуп вдарить по лідеру президентських перегонів Тимошенко, яка всіляко заперечує взаємодію із президентом і його командою.

No comments:

Post a Comment