May 06, 2018

05.05.2018: США призупинили торговельні преференції на 155 українських товарів

США призупинили торговельні преференції на 155 українських товарів
США призупинили торговельні преференції на 155 українських товарів

  • США призупинили преференції щодо ввізних мит на 155 із 3500 українських товарів.
  • На Донбасі окупанти обстріляли КПВВ Гнутове із ПТРК.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав поправки до закону про об'єднані територіальні громади, що дозволяють добровільне приєднання громад сіл і селищ до міст обласного та республіканського значення.
  • У Чернігівській області на полігоні загинув військовослужбовець-контрактник. Військова прокуратура повідомила, що смерть наступила в результаті наїзду БМП, після вживання спиртних напоїв.
  • Приватбанк відзвітував про отримання прибутку у першому кварталі поточного року в сумі 6,7 млрд грн, із них чисті комісійні доходи – 3,4 млрд грн.
  • Незважаючи на робочий день, за розпорядженням Нацбанку торги на міжбанківській біржі не проводилися.

Війна

  • У ході бойових дій за попередню добу, за офіційними даними, поранені двоє військовослужбовців. Окупанти обстріляли контрольний пункт в'їзду-виїзду на окуповану територію Гнутове із протитанкових ракетних комплексів у момент, коли там перебувало понад сто мирних жителів і спостерігачі ОБСЄ. На щастя, ніхто не постраждав. У районі КПВВ введено "червоний" режим допуску, проїзд заборонено. Ракети влучили у будівлю КПВВ і майданчик для огляду автомобілів. Із важкої артилерії, мінометів і танків обстріляно позиції українських військ на приморській ділянці фронту, в Авдіївці, на Світлодарському виступі та в околицях Попасної. Дані штабу операції об'єднаних сил менш докладні за ранкові повідомлення штабу АТО.

Україна й світ

  • Американська влада призупинила дію преференцій для 155 із 3500 українських товарів, які могли ввозитися на територію США без мита. Основною вимогою для відновлення преференції є прийняття Верховною Радою закону "Про організацію колективного управління майновими правами у сфері авторського права та суміжних прав". У першому читанні законопроект було прийнято 1 березня. Закон могли прийняти в квітні, проте його розгляд перенесено на пізніший термін. Таким чином адміністрація США "продавлює" свої вимоги шляхом введення обмежувальних заходів.

No comments:

Post a Comment