April 30, 2018

29.04.2018: Головне порушення на виборах – підкуп виборців

Головне порушення на виборах – підкуп виборців
Головне порушення на виборах – підкуп виборців

  • Головне порушення на виборах – підкуп виборців.
  • В Одесі відзначили 100-річчя українського флоту.

В Україні

  • У неділю відбулися вибори до 40 об'єднаних територіальних громад по всій країні. Комітет виборців України повідомив про численні випадки підкупу виборців, що було зафіксовано у кандидатів від 6 партій. Голова КВУ Кошель заявив, що більшість порушень зафіксовано у кандидатів від Батьківщини, Аграрної і Радикальної партій, по одному випадку – у кандидатів від Блоку Порошенка та Об'єднання Самопоміч. Серед порушень, крім підкупу, – незаконна агітація у день виборів, винесення бюлетенів із дільниць і відкриття дільниць із запізненням, а також порушення таємниці голосування. За фактами підкупу виборців в Одеській і Кіровоградській областях поліція відкрила кримінальні справи.
  • Відповідно до звітності Приватбанку, минулого року його збиток становить 23,9 млрд грн – на 1,0 млрд більше, ніж було раніше оголошено. 2016 року, у момент націоналізації, збиток становив 176,2 млрд грн.
  • В Одесі відзначили 100-річчя українського флоту. У цей день 2018 року адмірал Саблін на вимогу української більшості екіпажів кораблів та української громади Севастополя оголосив Чорноморський флот флотом Української Народної Республіки.
Війна
  • Окупанти знов обстріляли із важкої артилерії позиції українських військ у районі траси Т-1303 "Бахмутка". На околицях Донецька, Горлівки, на Світлодарській дузі та у Приазов'ї відбулися перестрілки, у деяких місцях окупанти вели обстріл із мінометів. Унаслідок бойових дій за минулу добу 2 українських бійців зазнали поранень і бойових травм.
  • Патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет звернувся із відкритим листом до учасників переговорів у Мінську та міжнародній спільноті. Він просив захистити парафії церкви від порушення принципів релігійної свободи в "окремих районах Донецької і Луганської областей", "влади" яких вимагають реєстрації церков за місцевим "законодавством", в іншому випадку погрожують позбавити їх майна та вислати священиків.
Україна й світ
  • На думку голови Єврокомісії Юнкера, обговорення порядку безпеки без Росії неможливо. Він назвав президента Путіна своїм особистим другом і заявив, що Росії дуже не подобається, коли її називають регіональною державою.



No comments:

Post a Comment