April 29, 2018

28.04.2018: Кабмін ускладнив умови призначення субсидій.


  • Кабмін ускладнив умови призначення субсидій.
  • Приватбанк має намір стати прибутковим уже цього року.
  • За даними Держстату, зарплата в держструктурах у березні зросла більш ніж на 40%.

В Україні

  • Кабмін ввів нові правила призначення субсидій. Із 1 травня її не зможуть отримати власники квартир площею понад 120 м2 і будинків – понад 200 м2, а також сім'ї, які мають автомобіль, молодший від 5 років. Субсидію також не буде призначено громадянам, що приховують доходи, у тому числі тим, які працюють за кордоном і мають тіньову зайнятість. Органи соцзахисту автоматично вважатимуть їх доходи рівними трьом прожитковим мінімумам – 5286 грн. Чиновники заявляють, що кількість домогосподарств, які отримують субсидії, скоротиться із цієї причини на 15-20%. Переселенці зможуть оформити субсидію без надання договору оренди житла – лише на підставі заяви та декларації із зазначенням складу домогосподарства. Підставою для призначення субсидії стане акт обстеження житлових умов.
  • Агентство Fitch підтвердило довготермінові рейтинги України в іноземній і національній валюті на рівні B-/ B зі стабільним прогнозом. Рейтинг ураховує слабку зовнішню ліквідність, високий рівень держборгу, структурні проблеми, а також внутрішньо- та зовнішньополітичні ризики. При цьому агентство зазначило стабілізацію політичного курсу країни, адекватні виплати за боргом у короткотерміновій перспективі та позитивні приклади наданої фінансової допомоги.
  • Прес-служба Приватбанку заявила, що за рішенням наглядової ради банк має стати прибутковим уже нинішнього року, а до 2020 року – давати прибуток у розмірі 8 млрд грн щорічно. При цьому не повідомляється, яким чином погашатимуться більше 155 млрд грн, що "влито" в банк із бюджету за докапіталізації.
  • Держстат повідомив про зростання середньої зарплати в березні, порівняно із лютим, майже на 6% – до 8382 грн. Найбільше зростання зарплат зафіксовано у сфері держуправління та оборони (більше 40%), а також у фінансовій, банківській діяльності (30%) і промисловості (майже 27%).

Війна

  • У ході бойових дій минулої доби на Донбасі зазнали бойових поранень і травм 7 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли з артилерії населення пункти Новотошківське та Кримське в районі траси Т-1303 ( "Бахмутка") у Луганській області, бої йшли у Попаснянському районі, на Світлодарському виступі, в околицях Донецька та Маріуполя. У суботу знову була обстріляна з мінометів територія, що прилягає до Донецької фільтрувальної станції у момент, коли там проводилися регламентні роботи та велося патрулювання спостерігачами ОБСЄ йофіцерами української сторони так званого Спільного центру з контролю та координації.
  • Місія ОБСЄ повідомила, що сприяла в проведенні переговорів з "владою ДНР" мобільного оператора МТС, що діє під торговою маркою Vodafone, для відновлення мобільного зв'язку на окупованій території Донецької області.

Україна й світ

  • Віце-прем'єр міністр Климпуш-Цинцадзе заявила, що миротворчі сили на Донбас не можуть бути введені до кінця року, оскільки для прийняття такого рішення структурами ООН буде потрібно набагато більше часу. Міністр оборони Полторак вважає, що кількість військ у миротворчому контингенті, у разі прийняття ООН варіанту "примусу до миру", може становити 35-40 тис. осіб.
  • Посол України у США Чалий заявив, що взаємодія двох країн у сфері оборони та безпеки вийшла на новий рівень – від постачання зброї до забезпечення безпеки на морі й у повітрі.
  • Міністр закордонних справ Польщі Чапутовіч допускає зміну формату роботи комісії Україна–НАТО, засідання якої уже тричі заблокувала Угорщина, що вимагає внесення змін до українського закону про освіту. За його словами менш формальний формат дозволить провести таке засідання.

No comments:

Post a Comment