April 25, 2018

24.04.2018: Київська влада хоче підвищити плату за проїзд у громадському транспорті до 8 грн

Київська влада хоче підвищити плату за проїзд у громадському транспорті до 8 грн
Київська влада хоче підвищити плату за проїзд у транспорті до 8 грн

  • Київська влада хоче підвищити плату за проїзд у громадському транспорті до 8 грн.
  • ПАРЄ прийняла резолюцію, що підтверджує агресію Росії на Донбасі.
  • Хакери зламали сайт Міністерства енергетики.
  • На Донбасі за останню добу поранено 11 військовослужбовців.
  • Депутат Третьяков повідомив про тисячу самогубств учасників АТО.

В Україні

  • Сайт Міністерства енергетики піддався хакерській атаці та був зламаний. Зловмисники вимагали біткоіни за розшифровку інформації, що зберігалася на сайті.
  • Після гучної публікації британської телекомпанією ВВС матеріалів про злочинні дії мера Одеси Труханова, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вирішила почати перевірку його незаконного збагачення та причетності до організованого злочинного угрупування.
  • Правозахисна організація Amnesty International вимагає розслідування дій націоналістичної групи C14, яка напередодні розгромила циганський табір у Києві. Поліція до процесу не втручалася й повідомила, що від потерпілих заяв не надходило.
  • Генпрокурор Луценко заявив, що глава САП Холодницький може бути звільнений протягом 2 тижнів,  після отримання рішення контрольно-дисциплінарної комісії прокурорів.
  • Російський держбанк ВТБ вирішив докапіталізувати свій дочірній український банк ще на $100 млн. Банк перебуває під міжнародними та українськими санкціями, однак дочірній банк продовжує роботу без можливості репатріації коштів до Росії.
  • Розпочаті виплати відшкодування ПДВ експортерам дозволили їм не продавати необов'язкову частина валютної виручки, що збільшило попит на валюту та призвело до ослаблення гривні, як і прогнозували фінансові аналітики: 26.17 ₴/$ (+0.05 грн), 31.97 ₴/€, 4.25 ₴/10 (+0.02 грн). У найближчі кілька днів курс гривні знижуватиметься під впливом виплат відшкодування ПДВ і тримісячних облігацій держпозики, велику частину яких буде знову конвертовано у валюту іноземними спекулянтами.

Київ

  • Київська влада вирішила із 15 липня підняти ціну за проїзд у громадському транспорті удвічі – до 8 грн за поїздку. Чиновники порахували, що такий крок дозволить отримати додатково понад 1,2 млрд грн або на 54% більше, ніж за попередній рік.
  • Київрада прийняла рішення про подовження оренди з Київенерго двох ТЕЦ і сміттєспалювального заводу до 31 липня 2018 року. Київенерго належить олігарху Ахметову. Контракт на оренду ТЕЦ і теплових мереж спливає 26 квітня.

Війна

  • Інтенсивність боїв на Донбасі зростає із кожним днем. За минулу добу окупанти двічі застосували важку артилерію – на приморській ділянці фронту в околицях Маріуполя та на Світлодарському виступі. Крім того, усією лінією фронту від моря до Станиці Луганської тривали бої місцевого значення, окупаційні війська застосовували бронетехніку та міномети, у багатьох місцях сталися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. Спостерігачі ОБСЄ повідомили, що Донецька фільтрувальна станція знову була обстріляна, а незаконні збройні формування заклали в її околицях саморобні вибухові пристрої. Унаслідок бойових дій 11 українських бійців дістали бойових поранень і травм.
  • Депутат від президентської фракції Третьяков заявив, що більше 1 тис. осіб з числа учасників бойових дій покінчили життя самогубством. Загальна кількість учасників антитерористичної операції, за його даними, становить майже 330 тис. осіб.

Україна й світ

  • МЗС України звернувся до Міжнародного суду ООН у Гаазі із проханням підтвердити обов'язок Росії про скасування заборони діяльності Меджлісу.
  • Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, що підтверджує окупацію Росією частини Донецької і Луганської областей, які наразі контролюються російською окупаційною адміністрацією. Крім того, ПАРЄ засудила російську агресію проти України, порушення нею принципів Ради Європи та світового гуманітарного права. Однак Генеральний секретар Ради Європи Ягланд вважає, що Росію у жодному разі не можна виключати з організації, оскільки "Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) критично важливий для громадян РФ". Він наполягає, що рішення про виключення може прийняти лише комітет міністрів Ради. 1 березня Росія висунула ультиматум Раді Європи та пригрозила перервати співпрацю з ЄСПЛ, "якщо його антиросійську практику не буде скориговано".


No comments:

Post a Comment