April 05, 2018

04.04.2018: Ситник і Холодницький заперечують конфлікт між САП і НАБУ

Ситник і Холодницький заперечують конфлікт між САП і НАБУ
Ситник і Холодницький заперечують конфлікт між САП і НАБУ

  • Ситник і Холодницький заперечують конфлікт між відомствами.
  • Депутатом БПП став колишній міністр юстиції Зварич.
  • На Донбасі запропонували розводити війська, незважаючи на порушення режиму припинення вогню.

В Україні

  • Керівники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ситник і Холодницький заперечують конфлікт між відомствами. Під час слухань у Верховній Раді депутати розкритикували діяльність антикорупційних структур і відзначили відсутність результатів їх роботи, незважаючи на "космічні зарплати". НАБУ на своєму каналі в YouTube опублікувало записи прослуховування розмов Холодницького, в яких він "відмазує" деяких фігурантів гучних справ і дає поради підслідним, як поводитися та що говорити на допитах. Генпрокурор Луценко на слуханнях не з'явився.
  • Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього міністра юстиції Зварича депутатом від партії "Блок Порошенка" після призначення одного із членів фракції – Пацкана керівником Рахункової палати.
  • Комітет Верховної Ради з питань оборони схвалив законопроект про нацбезпеку. Його можуть розглянути та прийняти вже 5 квітня.
  • Приплив валюти на рахунки експортерів після довгих вихідних на Заході дозволив гривні трохи зміцнитися внаслідок зростання обов'язкових продажів: 26.26 ₴/$ (-0.07 грн), 32.24 ₴/€ (-0.17 грн), 4.55 ₴/10 (-0.03 грн) . На думку учасників ринку, Нацбанк в торгах участі не брав.

Війна

  • За минулу добу кількість порушень "режиму тиші" на Донбасі знову зросла, під Донецьком, у Пісках українські війська були обстріляні із мінометів, на різних ділянках фронту – зі стрілецької зброї і гранатометів, у тому числі й у районі Станиці Луганської, яку на переговорах у Мінську було визначено для розведення військ до 10 квітня. Українська делегація запропонувала обміняти 23 російських громадян, що засуджені за злочини проти суверенітету України, на українських політв'язнів, що утримуються у Росії.

Україна й світ

  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг відкинув звинувачення у спробі ізоляції Росії, назвавши висилку російських дипломатів відповідною реакцією на отруєння англійського громадянина Скрипаля, колишнього співробітника ГРУ Генштабу РФ, і його дочки.
  • Глава Газпрому Міллер заявив, що після запуску газогону "Північний потік-2" прокачування газу Україною впаде у 10 разів. Обсяг транзиту російського газу Україною бурхливо зростав усі останні роки і сягнув 2017 року 93 млрд м3.


No comments:

Post a Comment